Medimagazin logo

Eczacılara yoklama geliyor

Eczanelere yeni düzen geliyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı projeye göre; yıl içeresinde görevi başında üç kez mazeretsiz olarak bulunmayan eczacıların faaliyetleri durdurulacak
Eczacılara yoklama geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yıl içinde mazeretsiz olarak üç kez işbaşında olmayan eczacıya kapatma cezası verilebilir!


Eczanelere yeni düzen geliyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı projeye göre; yıl içeresinde görevi başında üç kez mazeretsiz olarak bulunmayan eczacıların faaliyetleri durdurulacak.


Kamuyonuda sık sık dile getirilen 'yanlış ilaç verildi', 'eczacılar işinin başında durmuyor' şeklindeki eleştiriler üzerine hükümet harekete geçti. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Eczacılar Birliği'nin de görüşlerini alarak yeni bir yasal düzenleme için çalışma başlattı.


Bu konuda hazırlanan taslak, eczacılıkta köklü değişiklikler öngörüyor. Buna göre czacılık fakültesi bulunan üniversitelerin bünyesinde iki yıllık eczane teknisyenliği yüksekokulu açılacak. İlk mezunlar verilinceye kadar bir defaya mahsus olmak üzere en az üç yıl eczanede çalışmış olanlara ilkyardım ve ilaçların tanıtımına yönelik kurs düzenlenecek. Kursları başarıyla tamamlayanlar eczane yardımcı elemanı olabilecek.

Ruhsat iptali
Taslak 'yanlış ilaç' vakalarına karşı eczacıya bazı yükümlülükler de getiriyor. Buna göre, eczacının yıl içerisinde görevi başında mazeretsiz olarak bulunmadığının üç kez tutanakla tespit edilmesi halinde, eczanenin faaliyeti İl Sağlık Müdürlüğü tarafından durdurulacak.

Sorunlu eczaneden bir hafta içinde açıklama gelmezse veya yapılan açıklama kabul edilmezse, eczane ruhsatı iptal edilebilecek.
Türk Eczacılar Birliği'nin verilerine göre, Türkiye'de 22 bin 500 eczanede 10 bin civarında ilk-ortaokul mezunu, 5-6 bin civarında ise lise mezunu personel çalışıyor.

SSK reçetelerinin de eczanelere devredilmesiyle, eczanelerin devletle olan çalışma oranı yüzde 85'e çıkıyor. Söz konusu taslağın yasalaşması halinde eczanede çalışanlar kurslara tabi tutulacak, belli bir süre sonra da iki yıllık yüksekokul mezunu olmayanlar eczanelerde kalfa ya da çıraklık yapamayacak.

Radikal
eczacılara
yoklama
geliyor
Yorum (4)
gökhan doğan
hocamızın tüm yazılarını keyif ile okuyorum. herkesin anlayacağı şekilde yalın ve espirili anlatımını beğeniyorum.umarım yoğun mesaisi medimagazine yazılarını sekteye uğratmaz.
0
Cevapla
sevimli
Yiner keyifli bir yazı olmuş.Mükemmel.
0
Cevapla
meral
Varisler gerçekten caddenin yolları gibi oldu. Önüne gelen geçiyor. Yakıyor, deterjan sıkıyor, ama sonunu izlemiyor. Sağ olsun SGK yani devlet her türlü giderini ödüyor. Ama ne yazık ki ilerde lazım olacak köprü olacak yollar kalmıyor. Hafif bir reflü yani su kaçağı caddeye zarar vermez ama onu bahane edip ilerde bypass olacak yolları yakılıp ortadan kaldırılıyor. Halbuki çoğu kez sadece pakeler yani çıkıntıları kaldırılsa yeterli olacak. Olası köprü olacak yollar korunacak. Maalesef varis işi de belediye işi gibi oldu. Herkes bir şeyler kazıyor, ama sonunu izlemiyor. Varis de saz oldu. Şeytan içinde mi dışında mı püskülünün ucunda mı belli değil.
1
Cevapla
MEVLÜDE ÖZDENOĞLU
mükemmel bir anlatım orta bilgi düzeyi olan bir insana bile;sosyolojik baglantılar kurarak ,kavratma becerisi.iyi bir eğitimcisiniz . BİLMEK YETMEZ ,BUNU KARŞISINDAKİNE ANLATABİLMEK ÖNEMLİ. sizde bunu başarıyorsunuz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir