Medimagazin logo

Hava ambulans sistemi çalışmaları devam ediyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, acil taşıma hizmetlerine ağırlık verdiklerini belirterek, hava ambulans sistemi kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi
Hava ambulans sistemi çalışmaları devam ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, acil taşıma hizmetlerine ağırlık verdiklerini belirterek, hava ambulans sistemi kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık teşkilatı mensuplarıyla toplantı yapmak ve partisinin ilçe kongrelerine katılmak üzere bugün Erzurum'a geldi.

Erzurum Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Akdağ, burada bir süre Vali Celalettin Güvenç ile görüştü.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Akdağ, hava ambulans sistemi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bakan Akdağ, konuyu ilk kez Erzurum'da açıkladığını belirterek, "Hedefimiz 2007 yılı; ama bunu daha önceye de alabiliriz. Hava ambulans sistemi 112 sağlık sisteminin bir parçası olacak. Donanımı özel helikopterlerle bu hizmete başlayacağız. Göreve geldiğimiz günden beri 112 acil taşıma sistemiyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. 481 noktada acil servis sistemi vardı, bunu bine yaklaştırdık. Önümüzdeki dönemde daha da artıracağız. Şu anda bütün ilçelerden veriyoruz. Köylere de bu hizmeti vermeye başladık. Hava ambulans sisteminde helikopterlere belli bir uçuş mesafesi koyulacak. 1-2 bölgede sistem uygulamaya geçilecek, daha sonra bütün Türkiye'yi kapsayacak" dedi.


Bugün İstanbul'da önemli bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Bakan Akdağ, "0-1 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz D vitamini dağıtacağız. Hamile annelere de bu vitamini vereceğiz. Bu dönemde koruyucu anlamında bu vitaminin verilmesi çok önemli. Yaygın hastalıklara karşı önemli bir koruyucu özelliği olan bir vitamin. Bakanlık olarak kar ve kışın etkili olduğu bölgelerde kullanılmak üzere paletli kar üstü araçlar alacağız. Gelecek yıl bu kar üstü araçlarımız hizmete girmiş olacak. Şimdiye kadar bu işi vilayetlerimizde özel idare bünyesindeki araçlarla yapıyorduk. Bu yıl kar üstü araçlarla 250 hasta sağlık merkezlerine ulaştırıldı" diye konuştu.


Bakan Akdağ, daha sonra sağlık teşkilatı yetkilileriyle, valilik toplantı salonunda basına kapalı bir toplantı yaptı.

İHA
hava
ambulans
sistemi
çalışmaları
devam
ediyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir