Medimagazin logo

İl Sağlık Müdürü hakkındaki iddiaları yalanladı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, düzenlediği basın toplantısında, Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen üyelerine baskı uygulayarak başka bir sendikaya üye olmaya zorladığı yolundaki iddiaları yalanladı
İl Sağlık Müdürü hakkındaki iddiaları yalanladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, düzenlediği basın toplantısında, Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen üyelerine baskı uygulayarak başka bir sendikaya üye olmaya zorladığı yolundaki iddiaları yalanladı.


Taşçı, ayrıca hakkında bir internet sitesi tarafından görevden alındığı yolundaki haberi de yalanlayarak görevinin başında olduğunu söyledi.


Geçtiğimiz günlerde Uşak'ı ziyaret ederek sendikasına bağlı üyelerin bir üst düzey bürokrat tarafından baskı uygulandığı yolunda açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın, adını zikrettiği bürokratın İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı olduğu ortaya çıktı. Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, konuyla ilgili olarak Vali Kayhan Kavas ile de görüşmüş ancak bürokratın adını basına vermemişti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, hakkındaki iddiaları reddederek, kendisini suçlayanlar hakkında kamu ve tazminat davası açacağını belirtti.


Taşçı, "Hakkımda devlet hastanesinde görevli hizmetlileri, hizmet planlaması gerekçesiyle önce tayin ettiğim sonra da Sağlık-Sen'e üye olanları Bir Eylül Devlet Hastanesi'ne iade ettiğime dair suçlamalar var. Ayrıca devlet hastanesinde görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi röntgen teknisyenlerini standart fazlası gerekçesiyle tayin ettiğim ve il emrine atanan bazı röntgen teknisyenlerini ise hastanede görevlendirdiğim söyleniyor" dedi.

Türk Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, Dr. Ali Taşçı hakkında valilik makamına şikayette bulunmuş ve yapılan ön inceleme sonucu soruşturma izni verilmemesine karar verilmişti. Özkuk, bu karara itiraz ederek Manisa Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuş ve ilgili mahkeme itirazın reddine karar vermişti. Taşçı, Özkuk'un siyasal, sendikal ve bazı personele yönelik çıkar amaçlı gayretler güderek amacına ulaşmak için bu tür ithamlarda bulunduğunu kaydetti.

Hakkındaki şikayetlerin ve ithamların kendisini mağdur etmek amacıyla yapıldığını ifade eden Dr. Ali Taşçı, "Bu iddialar uydurma bir suç isnadı ile yapıldığı hazırlık soruşturması sonucunda sübuta ermiştir. Bu suçlamaları isnat eden Türk Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, hakkında ilgili kanun gereği kamu davası açmak için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağım. Ayrıca genel hükümlere göre tazminat davası da açacağım" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Ali Taçcı, ayrıca hakkında görevden alındığı yolundaki bir internet sitesinin haberini de yalanlayarak, görevinin başında olduğunu ve Tıb Bayramı'nda da Ankara'da olacağını aktardı.

Taşçı, "Eğer söylendiği gibi Tıp Bayramı'nda görevden alınsaydım hala burada oturuyor olmazdım ve görevden alma yazısı sizlerden önce bana ulaşırdı" diyerek iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.


İHA
i̇l
sağlık
müdürü
hakkındaki
iddiaları
yalanladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir