Medimagazin logo

Bakan Akdağ'dan uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale

Oğlu Ramazan Akdağ’ın evde geçirdiği kaza nedeniyle Afganistan gezisini yarıda keserek yurda dönmek üzere yola çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, THY’nin, Dubai-İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızlanan Cezayirli bir yolcuya ilk müdahaleyi yaptığı bildirildi
Bakan Akdağ'dan uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, oğlu Ramazan Akdağ'ın dün evde düşerek yaralanması ve yoğun bakıma alınması üzerine, gezisini yarıda keserek bugün Türkiye'ye döndü. Bakan Akdağ, Türkiye'ye dönüşünde uçakta şok geçiren Cezayirli bir kişiye acil müdahale yaparak hayatını kurtardı.


Bakan Akdağ, oğlu Ramazan Akdağ'ın tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Girişte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdağ, komşu ülke sağlık bakanlarının katıldığı 'Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi' için Afganistan'a gittiğini belirterek, oğlunun yaralandığını öğrendikten sonra açılışını yapacağı kongreyi terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

"Şu anda Sağlık Bakanı ile değil bir babayla konuşuyorsunuz" diyen Bakan Akdağ, kongredeki görevini müsteşar yardımcısına devredip, tarifeli uçakla Türkiye'ye döndüğünü kaydetti.


Oğlu Ramazan Akdağ'ı bizzat görüp durumu değerlendirmek istediğini anlatan Akdağ, "Arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre, muhtemelen banyo yaptıktan sonra bizim tıpta 'postural hipotansiyon' dediğimiz aniden ayağa kalkma sonucu gelişen bir tansiyon düşmesi olmuş ve başını çarpmış. Ama bugün durumunun çok iyi olduğunu söylediler. Konuşmaya ve etrafla ilişki kurmaya başlamış. İnşallah ben de şimdi ziyaret edeceğim" şeklinde konuştu.


Bakan Akdağ, Türkiye'ye dönerken, uçakta yaşadığı ilginç bir olayı da anlattı. Türkiye'ye Afganistan'dan direkt uçuş olmadığı için Dubai'ye hareket ettiklerini söyleyen Akdağ, "Dubai'de uçakta bir anons oldu. Biz uyuyorduk. Yanımda Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Afganistan Koordinatörü Prof. Dr. Nihat Tosun vardı. Yapılan anonsta, 'Uçakta doktor var mı?' dediler. Tabii hemen uyandık ve koştuk. İki ön koltukta orta yaşlarda Cezayirli bey ağır şok durumundaydı. Solunumu hemen hemen durmuştu, kalp atışını alamadık. Arkadaşımla beraber müdahale ettik. Uçak, Tebriz'e ani iniş yapmak zorunda kaldı. Yaklaşık yarım saatlik müdahale sonunda Cezayirli kişinin hayatı kurtuldu. Bunu size neden anlatıyorum. Hayat çok enteresan, örneklerle, ilginçliklerle dolu. Benim çocuğum böyle bir kaza geçirmemiş olsaydı ve ben uçağa binmemiş olsaydım belki de o kişi hayatını kaybedecekti. Bütün vatandaşlarıma, hastalara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.


Bakan Akdağ, açıklamaları sonunda yoğun bakımda müşahede altında tutulan oğlu Ramazan Akdağ'ı görmek için hastaneden içeri girdi.

Bakan Akdağ'a TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar ve bakanlık bürokratları eşlik etti. Bu arada, Ramazan Akdağ'ı ziyaret etmek üzere Ankara Fen Lisesi'nden bir grup okul arkadaşı da hastaneye geldi.

İHA
bakan
akdağ'dan
uçakta
rahatsızlanan
yolcuya
müdahale
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir