Medimagazin logo

TTB: 1 Marttan sonra eylem yaparız

Türk Tabipler Birliği (TTB) 2. Başkanı Metin Bakkalcı, hükümetin sağlıkta uygulanan politikaları değiştirmemesi halinde 1 Mart'tan itibaren etkin eylem programı başlatacaklarını söyledi
TTB: 1 Marttan sonra eylem yaparız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipler Birliği (TTB) 2. Başkanı Metin Bakkalcı, hükümetin sağlıkta uygulanan politikaları değiştirmemesi halinde 1 Mart'tan itibaren etkin eylem programı başlatacaklarını söyledi.

Bakkalcı, yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye, sağlıkta çöküş dönemini yaşıyor. 100 bin hekim bu durumdan doğrudan etkileniyor" dedi.

TTB'nin, uygulanan politikalardan vazgeçilmesi için üç yıldır uyarıda bulunduğunu ifade eden Bakkalcı, konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da dile getirildiğini söyledi. Bakkalcı, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan, bütçe yasasına eklenen madde ile kamu sağlık kurumlarının 3,5 katrilyon lira olan alacağının silindiğini, bu nedenle hastanelerin sıkıntı içine düştüğünü söyledi. Başbakan, Sağlık Bakanı Akdağ, Çalışma Bakanı Başeskioğlu ve Maliye Bakanı Unakıtan'a hitap ederek, 'Hepiniz çuvalladınız, bu işin altından kalkamadınız, bu ihanettir, cinayettir' dedi. Böylece, bizim söylediklerimiz Başbakan tarafından teyit edildi."

Bakkalcı, Başbakan'ın bu konuşmasının ardından, adı geçen bakanların mevkilerinde oturmaması gerektiğini savunarak, "Başbakan, ilgili bakanlıkları yeniden düzenlenmeli, Türk halkından özür dilemeli ve bu politikalara son vermelidir" diye konuştu.
ttb:
1
marttan
sonra
eylem
yaparız
Yorum (13)
ali
hocam çok önemli bir soruna parmak basmış. Bu iş yıllardır böyle.Bunu çok çok iyi biliyoruz. Peki tıp derneklerinin bu konuda düzeltmeye yönelik girişimi varmı . Zannediyorum yok. Bence tüm öğretim görevlililere kendi konumlarını sorgulamalı.Ama çoğunluk benden sonra tufan anlayışı içerinde.
0
Cevapla
hatice kayabas
Ben işçi çocuğuyum. Sizin örneklerinize benzer atamaların örneklerine kendi asistanlığımda da şahit olduğumda "TUS u da yakında kaldırır bunlar demiştim' Bu düzene kalsaydım bırakın uzman olmak tıp fakültesine bile almazlardı beni. Bilim ve sağlık birilerinin teyze çocuğuna başka birilerinin komşusuna veya dayısına emanet.
0
Cevapla
hasan tahin
Bir tanede ben ekleyeyim Ordu üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri / Kadın Hastalıkları ve Doğum Yrd. Doçent Kadın-doğum pratiğinde akupunktur ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
0
Cevapla
laconic
bunun tek yolu var: yardımcı doçentlik sınavları tus gibi merkezi yapmak. atanan kişinin denetlebilir olması için bazı tedbirler almak.. sözleşme yenileme..vb
0
Cevapla
murat han
"kulak burun ve boğaz hastalıkları ana bilim dalı yardımcı doçentlik kadrosu için aranan nitelik: ankaferd’in nazal mukozaya etkisi üzerine deneysel çalışması olmak." eski adı ile zonguldak karaelmas üniversitesinden. yuh artık....sözün bittiği yerdeyiz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir