Medimagazin logo

Bakan Akdağ ABD Büyükelçisi ile görüştü

ABD Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'nin kuş gribini çok iyi bir şekilde kontrol altına aldığını söyledi
Bakan Akdağ ABD Büyükelçisi ile görüştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ABD Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'nin kuş gribini çok iyi bir şekilde kontrol altına aldığını söyledi.

Wilson, ABD'nin Türkiye'ye laboratuar ve tetkik cihaz desteği verebileceğini belirterek, önceki gün Ankara'ya gelen Amerika heyetinin, Türkiye'de gerekli incelemelerde bulunduktan sonra yapılacak yardımlara ilişkin Washington'a bir rapor sunacağını kaydetti.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ABD Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson'u makamında kabul etti. Yaklaşık bir saat basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası Wilson, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Wilson, görüşmede Bakan Akdağ'ın Türkiye'deki kuş gribine kendisine bilgi verdiğini söyledi. Amerika Sağlık, Tarım ve Dışişleri Bakanlığı'ndan oluşan bir heyetin 17 Ocak'ta Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Wilson, heyetin Ankara ve çevresinde çok verimli toplantılar yaptığını anlattı.


Heyetin, kuş gribi sonrası Türk hükümetinin aldığı tedbirlerden çok etkilendiğini, aktaran Wilson, "Bu heyet iki gün boyunca doğudaki 2 ili ziyaret edecek, daha sonra Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan'a giderek orada incelemelerde bulunacak. Heyet önümüzdeki hafta yeniden Ankara'ya gelerek bu ülkelerdeki bulgular konusunda hükümete bilgi verecek" diye konuştu. Türkiye'nin kuş gribi hastalığının kontrolü konusunda hem yerel hem de global anlamda son derece önemli rol oynadığını vurgulayan Wilson, şunları kaydetti:

"Buradan elde edilen tecrübeler hastalığın önümüzdeki diğer ülkelerde görülmesi durumunda çok önemli sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır. Bakan Akdağ'a da ifade ettiğim gibi, Sağlık ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kuş gribini kontrol altına alma, tedbirleri almak ve uygulama konusunda çok önemli bir liderlik gösterdiler."


Wilson, bir gazetecinin ABD'nin Türkiye'ye yapacağı yardım konusundaki sorusuna, "Ziyarette birkaç konu görüşüldü. ABD'nin desteğinin olabileceği ifade edildi. Bunlardan öne çıkanlar laboratuarların ve Türkiye'deki teşhis kabiliyetinin artırılması ile ilgili olabilir; ama ABD heyeti, durumu yerinde görmek ve 'buradan çıkarılacak dersler ne olabilir' sorusuna cevap bulmak amacıyla Türkiye'ye geldi. Heyet bunu belirledikten sonra Washingtan'a dönerek, Türkiye'deki koşullara göre ABD'nin en iyi şekilde destek olabileceği alanları belirleyecektir" cevabını verdi. Wilson, Türkiye'nin kuş gribini çok iyi bir şekilde kontrol altına aldığını belirterek, uzun vadede eğitimin ön plana çıktığını söyledi.


İHA
bakan
akdağ
abd
büyükelçisi
ile
görüştü
Yorum (3)
Bünyamin Gümüş
Sayın Hocam; Siz bir hekimsiniz ve hizmeti üreten TARAFtasınız.Dolayısı ile hizmeti üretenler tarafından bakıldığın da olumlu bir şey söylemek mümkün değildir. Bırakınız olumlu şeyler varsa bu hizmeti satın alanlar değerlendirsin. Bu tür yazılarla Hekim haklarına yardımcı olamazsınız. Saygılar.
0
Cevapla
mehmet can
hocam sağlık çalışanlarının memnuniyeti ile ilgili bakanlığın yayımladığı bir araştırma var.aşağıdaki linkten ulaşılabilir. http://ekutuphane.tusak.gov.tr/kitap.php?id=179&k=saglik_personeli_memnuniyeti_arastirmasi
0
Cevapla
münir özbek
sayın yazar bir şeyi karıştırıyor, halkın memnuniyetini artıran şy sağlık hizmetine erişiminin kolaylaşmasıdır oysa önemli olan niteliktir. doğru tanı tedavi ve ilacı alamayan hastanın sağlığa erişimde sıkıntı yaşamasıyla bir bağlantı yoktur..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir