Medimagazin logo

Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesi açıldı

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, yeni bir binaya taşınarak, alanında Türkiye’nin en büyük hastanesine dönüştürüldü.
Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, yeni bir binaya taşınarak, alanında Türkiye’nin en büyük hastanesine dönüştürüldü.

100’ü yeni doğan, 350’si bölümlerde olmak üzere, yatak kapasitesi 450’ye çıkarılan hastanede, anneler için de otelcilik hizmeti verilecek bir bölüm açıldı.

Kentte alanında tek olan Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, ihtiyaca cevap vermeyince, Sağlık Bakanlığı’na devredildikten sonra boşaltılan SSK Hastanesi’ne taşındı. Eski binasında, bazen 3 hastanın aynı yatakta yatırıldığı hastane, alanında Türkiye’nin en büyük hastanesine dönüştürüldü.

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan hastanenin yatak kapasitesi, 100’ü yeni doğan ünitesinde olmak üzere 450’ye çıkarıldı. Her hastaya bir yatağın düştüğü hastanede, refakatçi olarak kalan anneler için de, otelcilik hizmeti verilen, 60 yataklı bir servis açıldı.

Hastanenin Türkiye’nin en büyük hastanesi olduğuna dikkat çeken Başhekim Dr. Misbah Ekinci, “450 yatak kapasitemiz var. Yeni doğan ünitemiz 100 yataklı, neredeyse bir hastane kapasitesi kadar. 100 yataklı yeni doğan ünitemiz var, yatak sayısını 120’ye kadar çıkarabiliyoruz. 45 küvezimiz var, 60’a kadar çıkarabiliyoruz” dedi.


Hastanede bir zamanlar, bir yatakta 2 veya 3 hastanın yatırıldığına dikkat çeken Ekinci, şimdilerde artıt refakatçi anneler için de bir servisin olduğunu söyledi.

Ekinci, “Bebek dostu hastaneyiz, yatan bebeklerin anneleri tarafından emzirilmesine önem veriyoruz. Anneleri burda tutmak zorundaysak, otelcilik hizmeti vermek zorundayız. 60 yataklı bir anneler servisimiz var. Sadece otelcilik hizmeti veriyor. İçinde annelerin tek yatakta yattığı, iyi olan bebekleri belli bir müddet yanında tutabileceği bir şekilde dizayn edildi” diye konuştu.

Hastanede ‘hekim seçme’ uygulamasının hayata geçirilmesiyle, bundan böyle her doktorun kendisine ait bir odası oldu.


NTV
türkiye'nin
en
büyük
çocuk
hastanesi
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir