Medimagazin logo

Gaziantep Onkoloji Hastanesi açılıyor

Türkiye’nin ikinci büyük kanser hastanesi konumundaki hastane, bölgedeki yaklaşık 50 bin kanser hastasına hizmet edecek
Gaziantep Onkoloji Hastanesi açılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye’nin ikinci büyük kanser hastanesi konumundaki hastane, bölgedeki yaklaşık 50 bin kanser hastasına hizmet edecek.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şube Başkanı Dr. Alaaddin Demircan, Gaziantep Onkoloji Hastanesi’nin yapımının her yönüyle büyük bir örnek teşkil ettiğini belirterek, “Gazianteplilerin yardımseverlik duygularıyla yaklaşık 12 milyon YTL’ye mal olan Onkoloji Hastanesi’ni az miktarda devlet desteği alarak tamamladık” dedi.

Dr. Alaaddin Demircan, temeli 1999 yılında atılan Gaziantep Onkoloji Hastanesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve haziran ayı içinde açılmasının planlandığını belirtti.

Gaziantep Onkoloji Hastanesi’nin bir bölge hastanesi konumunda olduğunu, 25 bin metrekare alan üzerinde 9 bin metrekare kapalı alanlı ve 5 katlı inşa edildiğini kaydetti. Demircan, hastanenin özelliklerinin diğer hastanelere göre çok farklı olduğunu, son derece modern cihazlarla donatıldığını, duvarlarının 2 metre 40 santimetre genişliğinde olduğunu ve tavanlarında kurşun kullanıldığını bildirdi.

“Hastanenin ne kadara mal olduğu sorusu olamaz. Arsasına, temeline, boyasına ve bir çok harcamalarına para vermedik. Yaklaşık 12trilyon lira değerinde bir hastane oldu. Yardımsever Gaziantep’te herkes hastanenin bir bölümünü yaptırdı” diyen Demircan, hastanenin sahip olduğu teknik ve fiziki özelliklerinin yanı sıra, yapılış tarzının da örnek ve tek olduğunu vurguladı.

Devlet desteği olarak yalnızca 150 bin YTL ödenek aldıklarını, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu genel merkezinden de yaklaşık 200 bin YTL para geldiğini anlatan Demircan, şöyle konuştu:
“Bir işte yürekten ve günün her anında hesap verebilecek şekilde çalışırsanız, size herkes güvenir. Bize bu hassasiyetimiz nedeniyle herkes yardım etti ve herkes bizimle birlikte canla başla çalıştı. Herkes de yardım etti. Biz ‘yardım edin’ diye kapı kapı dolaşmadık. Yardımseverler bize gelerek kendileri yardımda bulundu ve bölge hastanemiz ortaya çıktı. Yardımlaşmayla yapılan bu hastane özellikle Avrupa ülkelerinin de dikkatini çekti. Bu ülkelerden bize gelen mesajlarda, hastanenin hizmete girmesini beklediklerini söylüyorlar.”

TÜM BÖLGEYE VE HALEP’E HİZMET EDECEK
Hastanenin, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Suriye’nin Halep kenti halkına hizmet edeceğine dikkati çeken Demircan, özellikle Halep halkının, hastanenin tamamlanmasını dört gözle beklediğini söyledi.

100 yataklı hastanenin, bölgedeki yaklaşık 50 bin kanser hastasına hizmet edeceğini anlatan Demircan, böylece Gaziantep’te sağlık turizminin başlayacağına da dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halep bizi dört gözle bekliyor. Aldığımız bilgiye göre Halep’teki hastalar ya Ürdün’de Kraliyet Hastanesi’nde ya da maddi durumu iyi olanlar Londra’ya gidip tedavi oluyorlarmış. Ama kanser hastaları yataktan ziyade ayakta tedavi edildiği için burada bir gündetedavi olup dönecekler. Şu anda iyi ilişkiler içinde olduğumuz için Halep halkı buraya tedavi için gelmeye başladığında bir sağlık turizmioluşacak ve Gaziantep ekonomisine de bu yansıyacaktır.”


NTV-MSNBC
gaziantep
onkoloji
hastanesi
açılıyor
Yorum (1)
Hoca
Afiliasyon hocayı ilçeye gönderip bak ayağınıza doçent getirdim hesabıdır başka da bir şey değil.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir