Medimagazin logo

Elektronik reçete geliyor

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, elektronik reçete pilot uygulamasının yakında başlatılacağını bildirdi
Elektronik reçete geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, elektronik reçete pilot uygulamasının yakında başlatılacağını bildirdi.

Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de devlet hastanelerinin otomasyonunun güçlendirilmesi, bu kurumların birbiriyle ve eczanelerle elektronik yoldan iletişiminin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ünüvar, "Bu bağlamda elektronik reçeteye geçilmesi çok uzak değil. Önümüzdeki çok kısa bir zaman içinde bu mümkün olabilecek" dedi.

Elektronik reçeteleme üzerinde Sağlık Bakanlığı ve geri ödeme kuruluşlarının çalışma yürüttüğünü belirten Ünüvar, pilot uygulamanın tespit edilen bir ilde devreye sokulacağını bildirdi.

Bu sistemde ilaçla ilgili birtakım usulsüzlüklerin de önüne geçilebileceğini kaydeden Ünüvar, şunları söyledi:

"Diyelim ki muayenesini olan bir kişi, ilacını oturmadığı, gitmediği, gitmesi muhtemel olmayan bir yerden alıyor. Bu vatandaş niye sürekli buradan alıyor diye hemen bu kişinin ön ödeme kuruluşu devreye girecek. Ya da bu kişi o ilacı gerektiği şekilde ve dozda alıyor mu, doktor niye sürekli bu ilacı yazıyor bunu araştıracak. Bu sistemle bunu takip etmek ve varsa bir usulsüzlük ortaya çıkarmak mümkün olacak."

ELEKTRONİK REÇETE NEDİR
Elektronik reçete uygulaması, reçetelerin internet ortamında girişi, düzeltilmesi, gözden geçirilmesi ve iletilmesini öngörüyor.

Bu uygulamada, hekimler reçeteleri elle kağıda yazmak yerine, elektronik ortamda yazarak yöneltecek ve imzalayacak. Böylece hekimler, eczacılar ve geri ödeme kurumları arasında elektronik bir iletişim sağlanmış olacak.


Milliyet

elektronik
reçete
geliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir