Medimagazin logo

Fizyoterapistin FTR Anabilim Dalı başkanı olmasına iptal kararı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yönetiminin kadrolaşmak için yaptığı usulsüz atamayı mahkeme iptal etti
Fizyoterapistin FTR Anabilim Dalı başkanı olmasına iptal kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yönetiminin kadrolaşmak için yaptığı usulsüz atamayı mahkeme iptal etti.

Fizyoterapist Doçenti Gülten Mert, YYÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Anabilim Dalı’na profesör olarak atanmış ve anabilim dalı başkanı olarak görevlendirilmişti.


Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimler Derneği, tıp fakültesi mezunu olmayan Mert’in anabilim dalı başkanı olarak görevlendirilmesini mahkemeye taşıdı.


Derneğin Van İdari Mahkemesi’ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, bir fizyoterapistin tıp fakültesi öğrencilerinin ve tıpta uzmanlık eğitimi gören hekimlerin eğitim gördüğü bir bilim dalında profesör olarak atanmasını ve anabilim dalına da başkan olarak görevlendirilmesini hukuka aykırı bulup atamayı iptal etti.

Gülten Mert, Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapist Yüksekokulu’ndan fizyoterapist diploması aldıktan sonra 1969 yılında Atatürk Üniversitesi FTR Anabilim Dalı’nda göreve başladı. 1981 yılında ise doktorasını tamamladı. Mert’in 1996 yılında fizyoterapi doçenti unvanı aldıktan 5 yıl sonra FTR anabilim dalında profesörlük kadrosuna atanma talebi üniversite yönetimi tarafından reddedildi.


Mert, açılan profesörlük kadrosunda ‘tıp fakültesi mezunu olmak’ şartını iptal etmek için Erzurum İdari Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Üniversite kararı Danıştay’a götürdü. Danıştay üniversiteyi haklı buldu. Bunun üzerine Mert yaklaşık 2 yıl önce YYÜ FTR Anabilim Dalı için açılan profesörlük kadrosuna başvurusu kabul edildikten sonra profesör olarak atandı, ardından da FTR Anabilim Dalı başkanı olarak görevlendirildi.

Profesörlük şartlarını taşımıyor

Atamanın 2547 sayılı yasanın ‘Profesörlüğe yükselme ve atama’ başlıklı maddesine aykırı olduğu ve Mert’in aldığı eğitim itibarıyla teşhis ve tedavi yöntemlerini belirlemeye yetkili olmadığı gerekçesiyle merkezi Ankara’da olan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimler Derneği, Van İdari Mahkemesi’ne atamaya ilişkin iptal davası açtı. Davayı gören Van İdari Mahkemesi, derneğin dava gerekçeleri ve FTR anabilim dalına başkan atanması ile ilgili hükümleri göz önünde bulundurarak atamayı oybirliği ile iptal etti.

Zaman
fizyoterapistin
ftr
anabilim
dalı
başkanı
olmasına
iptal
kararı
Yorum (6)
aydin sinal
yogun bakimda bir beyin ölümünde Almanyada klinik veriler haricinde kesin belge muhakkak EEG cekilir. yogun bakim sorumlusu(%90) anestesist,sorumlu cerrah ve neurolog imzasiyla organ bagisi serbest birakilir,tabiki transplantasyonu yapacak team de hastanin organ vericisi olup olmadigina karar verirler.eger hastanin saglinda aldigi organ verici belgesi olmasina ragmen aile karsi cikiyorsa o zaman nöbetci hakimden karar cikartilir buda bir saatlik bir islemdir.savcilik ancak bir sikayet olursa isleme girer.önemli olan resit olmayan kisinin ailesinin rizasi,resit olanin organ bagisci belgesi olmasi lazim.muhakkak elektro encephalografi-EEG- denen beyin funksionlarini gösteren grafigin cekilmesi lazimdir.bütün islemlerde saat ve imza sartir.frankfurtan saygilar,selamlar.
0
Cevapla
Mehmet
Hocam, elinize sağlık, aydınlatıcı bir yazı.
0
Cevapla
ÜMİT KAMACI
ELİNİZE SAĞLIK....
0
Cevapla
hbö
savcı isterse, ölüyü bile mezarından dimdik ayağa kaldırır. hukuk ne diyorsa odur. işte o kadar!
1
Cevapla
Nur Cihan
Hocam tüm yazılarınızda olduğu gibi çok aydınlatıcı ve yine çok faydalandık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir