Medimagazin logo

Sağlık'ta kampüs dönemi

Türkiye 100 bin hasta başına düşen yatak sayısında Bulgaristan'ın bile gerisinde bulunuyor. Sağlık Bakanlığı yatak sorununu özel sektöre hastane kiralama yöntemiyle çözecek
Sağlık'ta kampüs dönemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye 100 bin hasta başına düşen yatak sayısında Bulgaristan'ın bile gerisinde bulunuyor. Sağlık Bakanlığı yatak sorununu özel sektöre hastane kiralama yöntemiyle çözecek.

Rusya'da hastanelerde 100 bin kişiye 1083, Almanya'da 912, Bulgaristan'da 720 yatak düşerken, Türkiye'de bu rakam sadece 230. Türkiye'nin hastane yatağı sorununa kampüs sistemi çözümünü getiren "Sağlıkta Kamu-Özel Ortaklığı Modeli" ile ilk olarak 17 il'e içerisinde her türlü sosyal tesisi olan sağlık kampüsleri yapılacak.

BEDELSİZ ARSA

Yeni modelin ayrıntılarını Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Kenan Bozgeyik Yeni Şafak'a anlattı. Bozgeyik sistemi ülkenin hastane ihtiyacını çağdaş ve en yeni sağlık tesisleri ile karşılamak için tercih ettiklerini söyledi. Belirli bir standartta sağlık hizmeti üretimini satın almak istediklerini belirten Bozgeyik, "Sağlık tesisleri 49 yılı geçmemek şartıyla belirli süre ve bedel üzerinden gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerine kiralama karşılığı satılabiliyor. Özel sektöre bedelsiz arsa vereceğiz ve sözleşme süresi boyunca sağlık tesisinin bakım ve onarımı kiralayan özel sektöre ait olacak. Sözleşme süresi sonunda arsa ve tesisi tekrar bakanlık devralacak" dedi.

4 İLDE DENENECEK

Özel sektörün inşaatı yaptıktan sonra tıbbi alanlar dışındaki hizmet ve alanları işleteceğini belirten Bozgeyik, "İşletmeciler işmerkezleri, oteller, lojmanlar, süpermarketler, dinlenme ve spor tesisleri, kafeterya, banka ve alışveriş merkezi kurup bunları işletecek" dedi. Modern cihazlarla donatılacak kampüs hastaneler çevrelerindeki diğer hastanelerin bir üstü konumunda olacak ve hasta nakilleri önce bu hastanelere gerçekleştirilecek. Bozgeyik, böylece İstanbul ve Ankara'ya hasta akınının da önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı. Model öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da hayata geçirilecek ve modelle bu şehirlere ilk olarak toplam 7 bin 275 yataklı birer sağlık kampüsü kurulacak. Bozgeyik, Ekim ayında da ilk ihaleleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Yenişafak
sağlık'ta
kampüs
dönemi
Yorum (2)
volkan
-Senin ettiğin hipokrat yeminini ben saymıyorum, sana diplomayı kim verdi, sen ne biçim doktorsun- sözündeki dr yerine hakim dense ne ceza çıkardı acaba çok merak ediyorum???
44
Cevapla
ö t
eğer hakime öyle birşey söylersen devlete hakaret etmiş olursun. o orada devlet (!) adına iş yapmaktadır. doktor ise devletin üvey oğludur.
34
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir