Medimagazin logo

19 Mayıs Üniversitesi’nde soruşturma günü

19 Mayıs Üniversitesi’ndeki kadrolaşma iddialarını araştırmak amacıyla kurulan Meclis komisyonu, bugün Samsun’da toplanacak. Ancak komisyonun dinlemesi beklenen Rektör Ferit Bernay akademik programı nedeniyle toplantıya katılamayacağını açıkladı.
19 Mayıs Üniversitesi’nde soruşturma günü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
19 Mayıs Üniversitesi’ndeki kadrolaşma iddialarını araştırmak amacıyla kurulan Meclis komisyonu, bugün Samsun’da toplanacak. Ancak komisyonun dinlemesi beklenen Rektör Ferit Bernay akademik programı nedeniyle toplantıya katılamayacağını açıkladı.

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, “Keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddialarıyla suçlanıyor. Ancak Meclis Araştırma Komisyonu Bernay’ı yarın da dinleyemeyecek. Bernay akademik programını gerekçe göstererek komisyon toplantısına gitmeyeceğini bildirdi. Rektörün daha sonraki günlerde komisyona bilgi vermesi bekleniyor. Görev süresi 25 Ocak’ta dolacak komisyon, Samsun’daki toplantının ardından rapor hazırlamaya başlayacak.
19
mayıs
üniversitesi&#8217
nde
soruşturma
günü
Yorum (9)
bülent ipek
sayın hocam az bildiğimiz hukuksal konularda bizleri bilgilendirdiğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum,,tazminat ile ilgili yazınızı okudum size bir sorum olacak,,çalıştığım hastanedeki anestezi teknisyeni arkadaşım anestezi uzmanının olmadığı acil bir ameliyatta hastanın beklenmedik bir ölümü nedeniyle ceza davası zaman aşımına uğradı fakat tazminat davası kendisine ,sağlık bakanlığına ve kadın doğum uzmanına açıldı arkadaşımızın avukatı dava sonucunda temyize gitmemiş,rahatsız olduğunu belirtmekte.arkadaşa 680 milyar gibi çok yüksek bir tazminat kararı çıktı,maasın bir kısmı,ek ödeme.nöbet parasını alamıyor..hala sağlık bakanlığına ve kadın doğum uzmanına açılan davalar devam etmekte..başvurduğumuz ,danıştığımız hukukçular,avukatlar yapılacak bir şey yok diyor,,,sizce varmıdır. teşekkürler
1
Cevapla
Mustafa Berkmen
EĞER BİR HEKİM veya elemanın veya hastanın kasti ve/ya kötü niyetli davranışları sebebi ile o kurum ceza alıyorsa, bu cezayı kurumun dolayısı ile diğer çalışanların ödemesi kadar mantık dışı bir durum olamaz. Kötü uygulamalar, malpraktis için zaten sigorta var. Örnek: Hasta ilk kimlik kontrolünde kaydı kendi üzerine açtırıyor. muayeneye bir yakınını sokuyor. Kaydı açan ilk görevli kimlik kontrolü yapıyor ama doktor kimlik sormuyor zaten böyle bir görevi de yok. Bu durum tespit edildiğinde eskiden kuruma ceza kesiliyordu. Burada kusur hastada ama cezayı yiyen kurum. Böyle adaletsizlikler vardı. SGK nın yaptığı bu uygulamayı doğru buluyorum. Geç bile kalındı.
0
Cevapla
musa koyucu
nereye kadar gidecek bu akpnin doktor düşmanlığı,hergün aleyhlerine birşeyler yapmak için uğraştıkları kadar başka bi problemle uğraşıyorlarmı?vatandaşı doktora karşı kışkırtmaktan nasıl bir zevk alıyorlar acaba?
0
Cevapla
Dr Ercan
Syn Mali Müşavir, doktor ile pasaport polisini karıştırıyorsunuz. Hastanın önce kimlik fotografına bakıp parmak izinimi kontrol edelim. Göğüs ağrısı ile gelen bir hastaya önce kimlik fotografına bakıp eğer on yıldan eski ise yeniletmesini isteyip geri mi gönderelim? Ama size bu şekilde davranan bir hekim gerekli.
0
Cevapla
RKTR
Sn. Dr. Bülent İpek, Aşağıdaki yazınızdan yanlış okumadım, değil mi: Hastanenizdeki, hakkında dava açılan anestezi teknisyeni, ceza davası zaman aşımından düştüğü halde, 680 milyar tazminata mahkum edilmiş ?? Nasıl ödemesi bekleniyor peki ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir