Medimagazin logo

Türk Sağlık-Sen'den aile hekimliğine tepki

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yaşar Çekli, aile hekimliği uygulamasının iptal edilmesi gerektiğini söyledi
Türk Sağlık-Sen'den aile hekimliğine tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yaşar Çekli, aile hekimliği uygulamasının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.


Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yaşar Çekli, Düzce'den sonra pilot il olarak seçilen illerden biri olan Samsun'da önümüzdeki günlerde aile hekimliği uygulamasının başlayacağını belirtti.

Çekli, "Aile hekimliği uygulaması popülist yaklaşımlarla anlatıldığı gibi değildir" iddiasında bulundu.
Uygulamayla birlikte bin bir güçlükle açılan sağlık ocaklarının kapatılacağını öne süren Yaşar Çekli, anlatıldığı gibi her eve bir doktorun gelmeyeceğini, ileriki aşamalarda devletin parasız verdiği hizmetlerin paralı hale geleceğini kaydetti.

Çekli, doktorların durumunun da uygulamayla içler acısı hal alacağını ifade eden Çekli, "Doktorların iş güvenceleri yok olacak. Para ve vicdanları arasında sıkışıp kalacaklar. Ettikleri yeminin altında ezilecekler. İşsiz doktor sayısı artacak. Can güvenlikleri tehlike altına girecek ve adam kayırmalar artacak. Bütün dünyada kaldırılan, uygulanmayan aile hekimliği sisteminin sonu hüsran olacak. Düzce'de iflas eden, Manisa'da iptal edilen, 5-6 ilin de istemediği aile hekimliğinin Samsun'da da iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

İHA
türk
sağlık-sen'den
aile
hekimliğine
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir