Medimagazin logo

TBMM Sağlık Komisyonu üyeleri aile hekimliğini inceleyecek

TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleri, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde pilot il olarak seçilerek aile hekimliği uygulaması başlatılan Düzce'de inceleme yapacak
TBMM Sağlık Komisyonu üyeleri aile hekimliğini inceleyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleri, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde pilot il olarak seçilerek aile hekimliği uygulaması başlatılan Düzce'de inceleme yapacak.


Aile hekimliği ile ilgili inceleme yapmak üzere Cevdet Erdöl başkanlığında oluşturulan ve 14 milletvekilinden oluşan komisyon, Düzce'de ilk olarak Vali Halil Nimetoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Heyeti makamında ağırlayan Vali Halil Nimetoğlu, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde Düzce'de başlatılan aile hekimliği uygulamasında son derece olumlu ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, "Aile hekimliği uygulamasında Düzce pilot il olarak seçilince biz de 2 ilke edindik. Önce bu uygulamanın başarılı olması gerektiğine inandık, ardından Düzce'nin Türkiye'ye örnek bir il olarak yansıması için çalıştık. Aile hekimliği uygulaması halkın eğitimiyle başladı ve başarılı oldu. Aile hekimliğinin ardından, Genel Sağlık Sigortası'nın da çıkarılmasıyla sağlık sistemi tam olarak yerine oturacaktır" dedi.


Komisyon Başkanı Prof. Dr. Cevder Erdöl ise, aile hekimliği uygulamasının Düzce'de adım adım ilerlediğine dikkat çekerek, "Aile hekimliği sağlıkta dönüşüm programının olmazsa olmazıdır. Aile hekimliği programı bu dönüşümün bir parçasıdır. Önümüzdeki günlerde Genel Sağlık Sigortası'nın Meclis'ten onaylanarak çıkmasıyla genel makro planlar oturacaktır" diye konuştu.


Komisyon üyeleri gün boyunca İl Sağlık Müdürlüğü, Atatürk Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlık Merkezleri'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

İHA
tbmm
sağlık
komisyonu
üyeleri
aile
hekimliğini
inceleyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir