Medimagazin logo

41 günlük boşlukta 175 atama yaptı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1 Kasım’da yürürlüğe giren yasayla hastanelere 175 şef ve şef yardımcısı atadı. 12 Aralık’ta yasanın yürütmesi durduruldu. Akdağ, bu arada yaptığı atamaların sınavla olması gerektiği yönündeki uyarıları da dikkate almadı
41 günlük boşlukta 175 atama yaptı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1 Kasım’da yürürlüğe giren yasayla hastanelere 175 şef ve şef yardımcısı atadı. 12 Aralık’ta yasanın yürütmesi durduruldu. Akdağ, bu arada yaptığı atamaların sınavla olması gerektiği yönündeki uyarıları da dikkate almadı.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği ancak Meclis’te ’aynen’ benimsenerek yürürlüğe giren yasa hakkında Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerine ’yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da aradaki 41 günlük boşluktan yararlanarak tam 175 şef ve şef yardımcısı atadı.

Akdağ, şef ve şef yardımcılığına yapılacak atamaların sınavla yapılması yönünde YÖK’ten, üniversite tıp fakültelerinden ve Türk Tabipleri Birliği’nden gelen tüm uyarı ve önerileri geri çevirdi. Akdağ, 1 Kasım’da yürürlüğe giren ve 12 Aralık’ta Anayasa Mahkemesi’nce ’yürütmesi durdurulan’ ’5413 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ve Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ile Sağlık Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a göre atamalar yaptı. Akdağ, başta müsteşar ve müsteşar yardımcısı olmak üzere Bakanlık merkez teşkilatında çalışan 5 bürokratını da çeşitli hastanelere ’şef’ atadı.

MÜSTEŞAR KLİNİK ŞEFİ

Müsteşar Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı’na birkaç yüz metre uzaklıktaki Numune Hastanesi’ne Endokrin Klinik Şefi atandı. Müsteşar Yardımcısı Sebahattin Aydın da, İstanbul Haseki Devlet Hastanesi’ne Üroloji Klinik Şefi oldu.

DANIŞMAN DA ŞEF

Bakan Akdağ’ın müşaviri Feyza Ayşenur Paç Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’ne Kardiyoloji Şefi, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü bürokratlarından Ali Coşkun Ankara Keçiören Hastanesi’ne Genel Cerrahi Şefi, yine aynı Genel Müdürlük bürokratı Nevzat Serdar Uğraş da Ankara Atatürk Hastanesi’ne Patoloji Klinik şefi olarak atandı.

UYARILARI DİNLEMEDİ

CHP ve diğer muhalefet partileri ile hekimlerin meslek örgütü Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği yasaya göre atanan klinik şef ve şef yardımcılarının ’geri alınması’ talebine Akdağ olumsuz yanıt verdi. Akdağ, Anayasa Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının geriye işlemediğini belirterek, yapılan atamaların yasal ve hukuka uygun olduğunu savundu.

HACETTEPE’DEN YOK

Şef ve şef yardımcılarını yürürlüğü durdurulan yasaya göre atayan Akdağ’ın, atamalarını ağırlıklı olarak Van Yüzüncü Yıl, Erzurum Atatürk, Abant İzzet Baysal, Kayseri Erciyes gibi belli üniversitelerden yaptığı dikkat çekti. Kendi ’yandaşlarını’ atadığı eleştirileri yapılan Akdağ, bu üniversitelerden en fazla atamayı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaptı. Profesör ve doçent unvanlı öğretim üyelerinden 64 şef ve 4 de şef yardımcısı devlet hastanelerine atanırken, Devlet hastanelerinden de kendine yakın gördüğü kişilerden 72 şef ve 35 şef yardımcısını bu görevlere getirdi.

Hürriyet
41
günlük
boşlukta
175
atama
yaptı
Yorum (21)
Mehmet
YÖK başkanı YÖK yasası çıkmak üzere demişti, ses yok. Bakanlık düzenlemeyi 15 güne yetiştireceğiz demişti, ses yok. Maaşlarda iyileştirme olacaktı, ses yok. Demek beş altı ay daha böyle sürecek. Bu ay yine kredi kartı borcunu ödeyemedik, Türk doktorlarını kabul eden ülke var mı?
0
Cevapla
Yalçın Taşan
Üvey evlat:Kurum hekimleri. Her zaman olduğu gibi, bu yazıda da tam gün yasasıyla en çok mağdur olan kurum hekimlerinden hiç bahsedilmemiş.
0
Cevapla
dr.y.s
Sayın Yönetmen Doktor İbrahim bey,biz de yaklaşık 4 yıldır tam günle ilgili süreci örtülü-örtüsüz desteklediğinizin farkındayız. Medimagazinin görüş aldığı hukukçular nedense hep aleyhimizde ve bizim eylem-grev kararlarımız duyurularımız sayfanın kıyısında köşesinde.. Fakat tam günle ilgili sürecin hemen hemen bittiği görüşünüze katılıyorum yalnızca sonuçta mutabık kalmadığımızı görüyorum.Çünkü doğum tamamlanmış olsa da BEBEK ANOMALİLİ DOĞMUŞTUR VE BU ANOMALİ YAŞAMLA BAĞDAŞMAMAKTADIR VE BEBEĞİN YAŞAMASINA İZİN VERMEYECEKTİR.Aynen önceki anomalili doğan tam gün yasalarında olduğu gibi..O bebekler de yaşamamıştır.Bu örnekleri vermek için olsa bile bebek ölümlerinden bahsederken zorlanıyorum.Neden bizi bu kadar yıpratıyorsunuz?işimizi sakince,açık bir zihinle yapmamıza izin vermiyorsunuz sayın bakanlık? Süreç bitmiş diyorsunuz sonra da 1-''Anayasa mahkemesiyle ilgili olan henüz tedavi edilmemiş..Seçim ortamına girildiğinden,AYM'nin iptal ettiği maddelerle ilgili yeni yasa yapmanın pratikte mümkün görülmediği..Seçimden sonra sıranın ne zaman geleceği belli değil''gibi yorumlar yapmışsınız!! Eğer süreç bitmişse ve iktidar kazandıysa anayasa mahkemesinin yeni bir kararına neden ihtiyaç var?Veya seçimden sonra yeni bir tam gün yasası yapmaya?!!Anayasa mahkemesi siparişle mi yasa yapıyor?Hayır.. Danıştayla ilgili durumun sonlandığı bilgisine nerden ve nasıl ulaştığınızı yazarsanız seviniriz?Çünkü bizler DİDDK'nın ara karar verip dosyanın esastan görüşülmek üzere DANIŞTAY 5. dairesine gönderildiğini biliyoruz.Ama anlaşılan siz kararı açıklanmadan öğrenmişsiniz.. Bu kadar araştırmayı incelemeyi keşke ''hekim memnuniyeti-sağlık çalışanları memnuniyeti anketi yapmak,greve katılacak-katılmayacak olanların oranını-nedenlerini araştırıp anlamak,sağlıkta kalitenin-eğitimde kalitenin son durumunu anlamak vb.''konular için harcamınızı öneririm.ÇÜNKÜ ÖNCE HEKİMSİNİZ..
0
Cevapla
Serbest Hekim
Bütün hesaplar AKP'nin tekrar büyük çoğunlukla iktidar olacağı varsayılarak yapılıyor.Bütün dolduruşlara karşın AKP'nin bu seçimi alamayacağı apaçık görülüyor.İl genel meclisi seçimlerinde yüzde 38 olan oyunun artması için ortada hiçbir neden yoktur ve Türkiye 13 Haziran sabahı yeni bir iktidarla uyanacaktır.
0
Cevapla
Dr Hakan
Tam gün yasası 1 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu yasaya göre şu anda açık olan muayenehaneler kanun dışıdır ve kapatılmaları gerekir. Şu an itibarıyla yasa yürürlüğe gireli yaklaşık 2 ay olasına rağmen gördüğüm kadarıyla hiç bir muayenehaneye mevcut yasa uyarınca şu tarihe kadar kapatın diye bir YAZILI BİLDİRİM gelmemiştir. Sağlık Bakanı'nın söylemlerini kanun olarak kabul eden meslektaşlarımız da korktukları için ya da bir takım zorlamalarla muayenehanelerini kendililerinden kapatmışlardır. Demek ki Anayasa Mahkemesi birşeyleri iptal etmiştir. Yoksa siz böyle düşünen Sağlık Bakanı'nın böyle bir kanundan sonra muayenehanelerin açık kalmasına izin vereceğini düşünebiliyor musunuz? Sonuç; muayenehaneler açık kalacaktır, korkmayan, kendine güvenen, kanunları ve haklarını bilen meslektaşlarımızda muayenehane açabilirler. Gider maliyeye kaydınızı olursunuz, Bakanlık ruhsat verir vermez o onun problemi, hizmetinizi verin, paranızı kazanın, verginizi ödeyin. Sonuçta sağlık hizmeti veriyoruz, afedersiniz, kadın da satmıyoruz, ahlaksızlıkta yapmıyoruz, dürüst ve namuslu bir şekilde işimizi yapıyoruz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir