Medimagazin logo

Açık Öğretimde okuyan hemşirelere kötü haber

Memurlar hem kendilerini geliştirmek hem de maaşlarında ufak da olsun bir artış getirisi sağlamak amacıyla, memuriyetleri sırasında da öğrenim görmeye devam etmektedirler. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığında ebe, hemşire, sağlık memuru, laboratuar teknikeri çalışan memurların bir kısmı da "AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programı"nda okumuş/ okumaktadır.
Açık Öğretimde okuyan hemşirelere kötü haber
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Memurlar hem kendilerini geliştirmek hem de maaşlarında ufak da olsun bir artış getirisi sağlamak amacıyla, memuriyetleri sırasında da öğrenim görmeye devam etmektedirler. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığında ebe, hemşire, sağlık memuru, laboratuar teknikeri çalışan memurların bir kısmı da "AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programı"nda okumuş/ okumaktadır.

Hangi üst öğrenimin bitirilmesi halinde maaşlarda artış olabileceği hususu yan ödeme kararnamesi olarak bilenen 2005/8501 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirlenmiştir. Bu kararnamenin 4. maddesinin F bendinde şu hükme yer verilmiştir.

"F) Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak özel hizmet tazminatı ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı özel hizmet tazminatı ödenmez. "

Bu madde sadece teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında okuyanlar için geçerlidir. Maddeye göre teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında bulunup da, bulundukları hizmet sınıfına atanabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlerin özel hizmet tazminatı bu mesleki üst öğrenim üzerinden verilecektir.

Ancak, okunulan bir bölüm veya programın mesleki üst öğrenim olup olmadığına YÖK karar vernektedir. YÖK'ün konuya ilişkin kararı aşağıda yer almakta olup, bu kararda AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programının, sağlık çalışanları (ebelik, hemşirelik, sağlık memuru, laboratuar teknikeri) için mesleki bir nitelik taşımadığı belirtilmektedir.

YÖK'ün bu kararı nedeniyle şuan için bu sağlık hizmetleri sınıfında bulunan ve "AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programın"da okuyanlar, bu programı bitirdiklerinde zam ve tazminatlarında hiçbir artış olmayacaktır.

İŞTE YÖK'ÜN KARARI

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

09.02.2006/ 2216

İlgi: Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının 16.01.2006 tarih ve B.31.0.ÜAK.01/257 sayılı yazısı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programının, sağlık çalışanları (ebelik, hemşirelik, sağlık memuru, laboratuar teknikeri) için mesleki bir nitelik taşıyıp taşımadığı veya mesleki bir üst öğrenim sayılıp sayılmayacağı konusu 03.02.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında görüşülmüş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının görüşü de dikkate alınarak, söz konusu programın sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılamayacağına karar verilmiştir.

Bilgilerinize arz ve rica ederim.

Prof. Dr. İsa EŞME

Dağıtım

Maliye Bakanlığına
Sağlık bakanlığına
Milli eğitim Bakanlığına
Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına
ÜAK Başkanlığına
Üniversite Rektörlüklerine

memurlar.net
açık
öğretimde
okuyan
hemşirelere
kötü
haber
Yorum (3)
Atilla Çoruh
Aslında, yabancı organ rejeksiyonu, ameliyat sonrası hemen başlayan uzun soluklu bir süreçtir; kısaca, rejeksiyon hep vardır!! (akut-subakut ve kronik rejeksiyon). Burada sorgulanması gereken, ELZEM olmayan organ nakillerinin yapılıp yapılmamasıdır.
0
Cevapla
Doktor MU
İbrahim Bey, çok zekisiniz, çaktırmadan çakmışsınız. Tabi anlayana
0
Cevapla
m
Yüz naklinden sonra niye hasta ölsün yahu. Kalp karaciğer akciğer gibi çalışmayınca hayati tehlike olmaz ki en kötü eskiden ne halde ise pansumanla devam eder. Karmaşık ve akademik marjinal bir konu olan transplantasyon halkla ilişkiler ve reklama malzeme haline getirilirse istismar edilirse olacağı budur. Türkiye de dünyada olan her şey yapılır gibi ego şişirme politikası sonunda duvara çarpar. Hızlı tren gibi, halkı yönlendiren teyyareden toplum mühendisliği vs vs vs her şey gibi. Türkiye algılandırılmak istendiği gibi batının ilerisinde bir yer değil. Batı ile aradaki mesafe akılcı planlarla ve sabırla kapatılacaktır, ya tutarsa ile değil. O nasrettin hoca hikayesi, göle maya atıp da yoğurt olmasını beklemek. İyi işler sistemler kurarak ter dökerek uzun yıllar içinde oluyor, şans ile değil. Yanlış hesap Bağdat dan döner. Ama yanlışların hesabı paralar yapandan değil maliye bakanlığında sgk dan, şirketten gidiyor, halkın verdiği vergilerden gidiyor Birileri meşhur olacak diye yanlışı niye biz ödeyelim. Zengin olmak için parayı iyi kullanmamız lazım. Yani parayı akıllılar kullanmalı kurnazlar değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir