Medimagazin logo

Cerrah'a DNA tepkisi

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın AB'ye uyum çerçevesinde yapılan düzenlemenin aksine "Gözaltı süresi uzatılsın", "Gözaltına alınanların yakınlarına haber vermesi engellensin" önerileri şok yaratırken, "Herkesten DNA örneği alınsın" önerisi de destek bulmadı
Cerrah'a DNA tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın AB'ye uyum çerçevesinde yapılan düzenlemenin aksine "Gözaltı süresi uzatılsın", "Gözaltına alınanların yakınlarına haber vermesi engellensin" önerileri şok yaratırken, "Herkesten DNA örneği alınsın" önerisi de destek bulmadı.

Adli tıp profesörü Hamit Hancı, DNA önerisinin hem insan haklarına aykırı, hem de maliyetinin çok yüksek olacağın ı söyledi. Hancı "Dünyadaki yaygın eğilim, suç işleyenler dışındaki örneklerin bir arada tutulmaması yönünde. Çünkü hem mahremiyetle ilgilidir, hem de yanlış ellerde farklı kullanılabilir. Eğer illa böyle bir uygulama yapılacaksa gönüllü olan vermeli."


TBMM'de Ceza Muhakemesi Kanunu'nu hazırlayan Adalet Alt komisyonu'nun üyeleri de Cerrah'ın önerisine destek vermediler. AK Partili Bekir Bozdağ "Herkesi potansiyel suçlu gibi gösterecek hoş olmayan bir durum ortaya çıkar" derken, CHP'li Feridun Ayvazoğlu "Bu, anadan doğan herkesi fişlemek anlamına geliyor" diye itiraz etti.

Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan ise, Cerrah'ın tüm önerilerine destek verdiklerini açıkladı.

Sabah
cerrah'a
dna
tepkisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir