Medimagazin logo

Serik Devlet Hastanesi 'ne cildiye polikliniği açıldı

Antalya'nın Serik ilçesi Devlet Hastanesi'nde cildiye polikliniği açıldı. Hastanenin cildiye bölümü ilk iki günde duyuru yapılmamasına rağmen vatandaşların akınına uğradı
Serik Devlet Hastanesi 'ne cildiye polikliniği açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Antalya'nın Serik ilçesi Devlet Hastanesi'nde cildiye polikliniği açıldı. Hastanenin cildiye bölümü ilk iki günde duyuru yapılmamasına rağmen vatandaşların akınına uğradı.


Cildiye polikliniğinin hizmet vermeye başladığından vatandaşlara haber vermediklerini, buna rağmen polikliniğin bu derecede yoğun ilgi görmesine şaşırdıklarını belirten Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Kahya, "Cildiye polikliniğinin açılışının birinci günü 16, ikinci günü de 34 kişi muayene için müracaat etti" dedi.


Serik'te bir cildiye bir de psikiyatri uzmanına ihtiyaçları olduğunu çeşitli defalar hem Ankara'ya, hem de Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne ilettiklerini belirten Başhekim Kahya, "Antalya İl Sağlık Müdürü İbrahim Gök'ün katkılarıyla Serik'e kadrolu atama gelinceye kadar geçici görevle cildiye uzmanı görevlendirildi. Diğer taraftan silah ruhsatı ve silahlı özel güvenlik personeli raporu almak isteyenler içinde her ayın ilk ve son perşembe günleri hastanemizde psikiyatri uzmanı bulunuyor" dedi.


Vatandaşın Antalya ve çevre illere gitmesine gerek kalmadığını dile getiren Serik Devlet Hastanesi Başhekimi, önümüzdeki günlerde hem cildiye, hem de psikiyatri konusuna kalıcı çözüm bulacaklarını kaydetti.

Kahya, böylelikle Antalya'nın da yükünü hafifletmiş olacaklarını bildirdi.
28 uzman 20 pratisyen doktorun bulunduğu Serik Devlet Hastanesi'nde toplam 180 sağlık personeliyle hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Başhekim Kahya, kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir özveriyle hastalara yaklaştıklarını dile getirdi. "Hastanemizde 2005 yılı içerisinde tomografi ve yoğun bakım ünitesi kuruldu, bütün kayıtlarımızı bilgisayar ortamına aktardık. 2006 içinde de yeni doğan çocuk bakım ünitesi kurmak için çalışma yapıyoruz" dedi.


Serik Devlet Hastanesi'nin fiziksel imkanlarının olmadığını dile getiren başhekim Kahya, "zaman zaman yüzde yüzün üzerinde bir kapasiteyle çalışıyoruz. 2005 yılında toplam 7102 yatan hastamız olmuş. Bu yüzde 93 yatak işgal oranı demek. Aslında bu rakamın maksimum yüzde 65 olması gerekiyor. Kalan yüzde 35'lik kısım ise acil gelen hastalar için ayrılmalı. Ancak binamızın yetersizliğinden dolayı bazen aynı yatakta iki hastayı birden yatırdığımız zamanlar oluyor. Burada görünen yüzde 93 oran ise hastaların tatil günleri, bayramlarda ve hafta sonlarında evlerine gitmelerinden kaynaklanıyor" diye konuştu.


Serik Devlet Hastanesi'nde 2005 yılında 292 bin 995 poliklinik yapıldığını kaydeden Başhekim Kahya, "Nüfusa oranı ve yatak sayıları bakımından hastanemiz Antalya'nın ilçeleri arasında açık ara birinci. Biz Antalya merkezdeki hastanelerle yarışıyoruz" dedi.

Başhekim Kahya'nın verdiği bilgiler göre, 2005 yılında fiili 80 yatağa sahip olan hastanede, 292 bin 995 poliklinik hizmeti verildi, 3983 ameliyat, 1140 doğum yapıldı ve 7102 hasta toplam 271 bin 182 gün hastanede yattı.


Hastane personelinin büyük bir özveri içinde çalıştığına dikkat çeken başhekim Kahya, "Hastanemizin fiziksel yetersizlikleri göz ününe alındığında sonuçlar bizim açımızdan çok büyük bir başarıdır" diye konuştu.

İHA
serik
devlet
hastanesi
'ne
cildiye
polikliniği
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir