Medimagazin logo

Çukurova Tıp eğitim yılını açtı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında tıp fakültesinde teorik ve uygulamalı dersleri bütünleştirerek başarılı hekimler yetiştireceklerini söyledi
Çukurova Tıp eğitim yılını açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında tıp fakültesinde teorik ve uygulamalı dersleri bütünleştirerek başarılı hekimler yetiştireceklerini söyledi.


ÇÜ Tıp Fakültesi 2005-2006 eğitim-öğretim yılının açılış töreni Balcalı Kampüsü Tıp Fakültesi Morfoloji Binası 1 No'lu Amfide gerçekleştirildi.

Açılışa Rektör Akınoğlu'nun yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Tan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Figen Doran, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Törenin açılışında bir konuşma yapan Akınoğlu, ÇÜ Tıp Fakültesi'nin Türkiye'nin en iyi hekimlerinin ÇÜ'den mezun olduğuna dikkati çekerek, bu yıl getireceklerin yeni uygulamalarla başarılarını daha da artıracaklarını söyledi.


Küçük gruplar oluşturularak, öğretim üyesi eşliğinde öğrencilere uygulamalı derslerin verileceğini belirten Akınoğlu, ''Edilgen durum, Öğrenme yükümlülüğü, geniş bilgi zemini, insan ilişkilerinde başarı ve stajlarla hazırlanma alanında eğitimler verilecek. Bu doğrultuda teorik ve uygulamalı dersleri bütünleştirerek, başarılı hekimler yetiştireceğiz'' dedi.


ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Tan da, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada yeni eğitim dönemine başlayacak birinci sınıf gençlerin çok şanslı olduklarını dile getirerek, fakültenin yeterli seviyede tıp araç ve gerek olanaklarına sahip olduğunu kaydetti.
Öğretim görevlilerinin katkılarıyla tıp eğitimini çağdaş, güncel, akılcı, bilimsel ve ülkenin gerçekleriyle örtüşen doğrultuda verdiklerini belirten Tan, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde hekim eğitimi aldıklarını da sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından, Tıp Fakültesi geçtiğimiz dönem birincilerine Rektör Akınoğlu ve Dekan Tan tarafından çeşitli hediyeler verildi.
İHA
çukurova
tıp
eğitim
yılını
açtı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir