Medimagazin logo

Sendikacılar hastanenin yerini beğenmedi

Türk Sağlık Sen, Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikalar, Zonguldak'ın Rüzgarlımeşe semtinde yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin vatandaşlar için büyük bir sorun oluşturacağını öne sürerek, şehir merkezinde bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak değiştirilmesini istedi
Sendikacılar hastanenin yerini beğenmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık Sen, Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikalar, Zonguldak'ın Rüzgarlımeşe semtinde yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin vatandaşlar için büyük bir sorun oluşturacağını öne sürerek, şehir merkezinde bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak değiştirilmesini istedi.


Türk Sağlık Sen, Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği ve bağlı sendikalar adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, ulaşım sorunu nedeniyle Rüzgarlımeşe'ye hastane yapılması kararından bir an önce dönülmesini istedi.


Uysal, "Rüzgarlımeşe'de bulunan yeni hastane binasının, yetkililerce Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmete açılması kararlaştırıldı. Bu, vatandaşlarımız adına alınan yanlış bir karardır. Şehrimizin coğrafi yapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle, hastaların ulaşımda yaşayacakları büyük problemlere neden olacaktır. Kış aylarında şehre düşen 10 cm kar, trafiği felç etmektedir. Ancak aciliyet gerektiren vakalar, uzaktaki bu hastaneye nasıl gidecek? Vatandaşlarımızın sağlıkta yaşadıkları problemlere hastaneye ulaşımın da eklenmesini istemiyoruz. Bu nedenle şehrin ortasında bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak düzenlenmesinin daha doğru olacağına inanıyoruz" dedi.


İHA
sendikacılar
hastanenin
yerini
beğenmedi
Yorum (5)
Dr Kaynak
Umarım Maliye Bakanlığı yeni Sağlık Bakanına destek çıkar sağlık harcamalarını kısmaz.
0
Cevapla
şahin öztürk
Bahsettiğiniz düşüşün sebebi sgk nın talep edilen fatura tutarlarını tırpanlamasıdır..Aradaki fark ise dolaylı olarak döner sermaye ile çalışan sağlık personelinden tahsil edilmiştir..
0
Cevapla
dr.murat
O zaman geçen sene az çalışmışım demek.Bu faturalar nasıl bu kadar az olur daha çok tetkik istemeli gereksiz hastaları daha çok hastanede tutup daha çok reçete yazmalıyım.Her 11 günde bir kontrole çağırmalı asla hastayı sonlandırmamalıyım.Hastaları üniversiteye daha çok sevkedersem onlar daha iyi şişirebiliyolar faturayı o yolada gidebilirim.Herşey vatandaşımızın iyi hizmet alması için.Yaşasın performans sistemi ve puan ve bonus toplama...
0
Cevapla
postenflamatuar
Maliye (herhalde uzmanı) şöyle yazıyor: "Hatta.. kamu sağlık harcamalarında bir önceki yıla göre reel anlamda küçülme bile söz konusudur." diyor. Peki SGK açığı niye var? Madem küçülmöe var o açık nedir? Maliyeci hangi kriterlere göre sonuca varıyor ki "iki üç yıllık periyodda sürdürülebilir bir sağlık sistemi için alınan tedbirler sayesinde sağlık hizmetlerinde kalite ve standartlarda herhangi bir zafiyete neden olunmamış" cümlesini kuruyor.Benim gördüğüm sağlık stadartları düşüş eğilimi gösteriyor. sağlıkta kalite artışından kasıt eğer daha iyi binaların hizmete girmesi, daha fazla sayıda cihaz ve makine alımı ise doğru söylüyordur. Leş yiyici akbabalar misali doktorların üzerine üşüşen avukatlar ve bir bütün olarak adli ve idari bürokrasi, saldırgan hasta ve yakınları ve bence doktorlara musallat edilmiş en büyük akbaba olan marjinal sol parti gibi hareket eden TTB sayesinde hekimler canlarından bezdirilmiştir. Bu şartlar altında sağlık hizmetinde kalite başaşağı bir düşüş içine girmiştir ve günden güne maliyeciler dahil herkes yaşayarak öğrenecektir. (TTB yi hekimlerin örgütlenmesi önündeki en büyük engel olduğundan dolayı eleştiriyorum)
0
Cevapla
Fikret ŞAHİN
Murat Bey, verdiğiniz rakamlar TÜİK rakamları ile uyuşmuyor. TÜİK verilerine göre 2012 yılı sağlık harçamaları toplamı 76.358 milyon TL. Vereceğim linkten kontrol edebilirsiniz (http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?alt_id=1084=). Lütfen okuycuları doğru bilgilendirelim, saygılarımla. Dr.Fikret ŞAHİN
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir