Medimagazin logo

Mecburi kurası 3-5 gün sarkabilir

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, mecburi himzet kuralarının ay sonuna yetiştirilmesi için çalışıldığını, ancak kuraların 3-5 gün sarkabileceğini söyledi
Mecburi kurası 3-5 gün sarkabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, mecburi himzet kuralarının ay sonuna yetiştirilmesi için çalışıldığını, ancak kuraların 3-5 gün sarkabileceğini söyledi


Sağlık Bakanlığı, devlet hizmeti yükümlüğü (mecburi hizmet) kuralarını mart ayı sonuna yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Anayasa Mahkemesi'nin, mecburi hizmet uygulamasına devam edilmesi yönündeki kararı sonrası çalışmalarına hız veren Sağlık Bakanlığı, mecburi hizmet kuralarını bu ay sonuna yetiştirmek için çalışmalarına hız verdi. Ancak kura çekiminin 3-5 gün sarkabileceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı, Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya taşınan ve yürütmesi durdurulan ancak, Anayasa Mahkemesi'nin "uygulamaya devam" kararı almasıyla, mecburi hizmet kuralarını ay sonuna yetiştirmek için başlattığı hazırlıklar son aşamasına geldi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, çalışmalarını mart ayı sonuna kadar tamamlamaya gayret ettiklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu, "Anayasa Mahkemesi'nin uygulamada bir aykırılık olmadığı yönünde verdiği hüküm sonrası devlet hizmeti yükümlülüğü kuralarının yapılması için çalışmalara başlandı. Hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda. Bu üç beş gün sarkabilir ancak, biz hazırlıklarımızı ay sonunda olacak şekilde sürdürüyoruz" dedi. Yürütmeyi durdurma kararı öncesinde Bakanlık tarafından ilan edilen kadro ve münhal yerlerin yeni kura için bir geçerliliği olmadığını belirten Gümrükçüoğlu, "Biliyorsunuz yürütmeyi durdurma kararı öncesinde devlet hizmeti yükümlülüğü kuraları için münhal yer ve kadrolar ilan edilmiştir. Ancak yürütmeyi durdurma kararı ile kuralar iptal edilmiştir. Şimdi Anayasa Mahkemesi'nin kararı ardından yeni bir kura çekilecek. Daha önce ilan edilen kadro ve münhal yerler bu kura için geçerli değil" dedi.

Kura çekilecek münhal yer ve kadroların ilanı ve kuraya müracaatların tamamlanmasının ardından, kuranın yine noter huzurunda ve bilgisayar ortamında gerçekleştirileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Kuraların çekileceği yer, tarih ve saat Bakanlığımızın internet sitesinde ilan edilecek" diye konuştu.

Medimagazin
mecburi
kurası
3-5
gün
sarkabilir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir