Medimagazin logo

Elde kalan SSK ilaçları depremzedelere

Sağlık Bakanlığı, stoklarında bulunan milyonlarca YTL’lik SSK ilaçlarının çöpe gitmemesi için harekete geçti
Elde kalan SSK ilaçları depremzedelere
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, stoklarında bulunan milyonlarca YTL’lik SSK ilaçlarının çöpe gitmemesi için harekete geçti.

Bakanlık ilaçların bir kısmını deprem bölgesine gönderirken kalan kısmını da ihale ile ucuza satmaya karar verdi. SSK hastanelerinin bakanlığa devri ve SSK’lıların serbest eczanelerden ilaç alması sebebiyle stoklanan ilaçlarda yığılma olmuştu. Son kullanma tarihi dolmadan önce ilaçları elden çıkarmaya çalışan Sağlık Bakanlığı, bu yığılmaya çözüm buldu. İlaçların bir kısmı deprem bölgesi Pakistan’a gönderildi. Bakanlık diğer kısmını düşük fiyattan satmaya karar verdi. Bunun için bütün başhekimliklere bir yazı gönderen bakanlık, yaklaşık 3 milyon 750 bin YTL değerindeki ilacı, daha fazla zarar etmemek için maliyetin altında fiyatla satacak.

Türkiye Kızılay Derneği aracılığı ile bugüne kadar Pakistan’a 1 milyon 550 bin YTL değerinde ilaç gönderildi. Bu miktarın sadece 46 bin YTL değerindeki ilaç Kızılay depolarından karşılandı. Geriye kalanı ise başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarından alındı. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Güler, SSK hastanelerinin devriyle birlikte bakanlığa geçen ve daha çok ayakta tedaviler için kullanılan ilaçları ucuza satacaklarını söyledi. Devirden sonra ilaç fiyatlarının düştüğünü hatırlatan Güler, daha fazla zarar etmemek için böyle bir karar aldıklarını belirterek ilaçların son kullanma tarihi dolmadan maliyetinin altında bir fiyatla satacaklarını ifade etti.

Maliye Bakanlığı’ndan görüş sorduklarını kaydeden Güler, “SSK’lar bize devredilirken stoklanan ilaçlar bugünkü fiyattan daha pahalıydı. Kamunun daha fazla zarar etmemesi için bugünkü fiyattan satılması gerekir diye bakanlığa bir yazı yazdık. Maliye uygun gördü. Bütün hastanelere bir yazı yazarak stoklanan ilaçların ihale ile bugünkü piyasa fiyatları ile satılması için talimat verdik.” dedi. SSK başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarına ait hastaneler ve sağlık birimlerinin 18 Şubat 2005’te Sağlık Bakanlığı’na devriyle stoklardaki ilaçlar ortada kalmıştı. SSK hastanelerinin içindeki eczaneler kapatılınca pek çok hastanede koliler dolusu ilaç depolara kaldırıldı. Bakanlık trilyonlarca liralık ilacın çöpe gitmemesi için ilaç üreticileri ve ecza depolarıyla anlaşarak son kullanma tarihi yaklaşan ya da dolan ilaçlarını ücret almadan yenileriyle değiştirdi.

Zaman
elde
kalan
ssk
ilaçları
depremzedelere
Yorum (36)
dr
çok önemli bir noktada isabetli bir teşhis .
0
Cevapla
ihsan
ikinci bypass artık olmuyor diye biliyorum, yeniden hak mı verildi tıp dışı mesleklere?
0
Cevapla
Hasan Canerler
hocam şark kurnazlığını anlatıp, milleti yakmayın bırakın kendi işlerini kurup, mutlu mesut yaşasınlar kim aferin diyecek doktora tıpa girmesin
0
Cevapla
biyolog
aman diyim bu fikirle biyoloji bölümüne girmeye kalkmayın. biyologların uzmanlık sınavına girmek gibi bir hakları yoktur iptal edileli yıllar olmuştur.ama duyulan nefret duyulan hınç yazıda da görüldüğü gibi bitmek bilmemektedir.nede olsa üçüncü dünya ülkesiyiz şaşırmamak gerekir.
0
Cevapla
TIP DIŞI
Bilgi eksiklikleri ile dolu bir anlatım olmuş niye mi? 1-) Artık bioloji mezunları tusa alınmıyor 2-) tıp dışı branşlar diye alınan kadrolara herdönemde kabul edilen asistan sayısı 4-7 arası bu tıp doktoru olmak isteyip te olamayanların beklentisine cevap verecek bir sayı degil 3-) ögetim görevlisi olan ve tus ile alakası olmayanların temel bilimlerinde ve klinik dışı branşlarındaki görevleri çok farklı bir konu onlar ne bir sonucun altına imza atabilirler nede bir sonuç yorumlayabilirler onlar sadece ders anlatırlar ( tıbbi biyoloji genetik anatomi vs ) 4-)ayrıca insanlar hangi puanı almış kaç bininci olmuş diye konuşup fakülteler arası bir çatışma çıkarmaya gerek yok sanırım bu bir türkiyede var sizin hacettepe veya diger eski tıp fakültelerinizde yurt dışından daha kolay sınavlarla ögrenci kabul etmiyor mu? papua yeni gineli biri ile tanışmıştım erciyeste tıp okuyordu yine orada balkanlardan kolay sınavlarala gelenleri tanıyorum yine yurt dışına gidin macaristan bulgaristan amerika gürcistan buralarda uluslararsı geçerliligi olan üniversiteler var bunlar her bölüme çok zor olmayan en azından bizim sınavlarımızdan daha kolay sınavlarla ögrenci alıyorlar oralardan mezunlar bu işi yapamıyorlar mı? önemli olan bence egitim kalitesi ve ögrencinin becerisi algısı yani beceremeyen gider fen eksigimi var biyolojimi bilmiyor 1 den 2'ye geçirme ya ögrensin beceremiyorsa bıraksın yada yönlendir teknisyenlik yapsın yada başka bir meslek yapsın beceren devam etsin. 5-)Ayrıca insanların mesleginize özenmesinin bir kaç sebebi var bunlar ekonomik şartlar ve saygınlık ben bir veteriner hekimim zor bir fakülte okudum mikrobiyoloji doktorası yapsam en az 4 yıl sürer sonra bir veteriner kontrol laboratuarına sorumlu olarak atanırsam yaptıgım bilim aldıgım egitimin karşılıgı 3250 tl hepsi döneri dönmeyeni bu! yazdıgım rakam 250-300 lirada fazla olabilir. niye tus denilen sınava girip onca insanla polemik yaşayayımki bende alsam 4000tl döner hiç ugraşmazdım
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir