Medimagazin logo

Dişte özele sevk ile ilgili uyarı

Resmi sağlık kuruluşlarında diş tedavileri yapılamayan ve özele sevk edilen hastaların tedavi bedellerinin ödenmesinde sorunlar yaşanması üzerine SGK, sosyal güvenlik il müdürlüklerine yazı gönderdi
Dişte özele sevk ile ilgili uyarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), resmi sağlık kuruluşlarında diş tedavileri yapılamadığı için özele sevk edilen hastaların tedavi faturalarının ödenmesinde yaşanan sorunlarla ilgili sosyal güvenlik il müdürlüklerine yazı yolladı. Yazıda, tedavinin yapılıp yapılmadığı, sevkin devamlı aynı diş hekimince yapılması veya yapılan sevklerin aynı sağlık hizmeti sunucusunca gerçekleştirilmesi gibi nedenlerden dolayı ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddüt yaşanırsa, sağlık sosyal güvenlik merkezindeki diş hekimlerinden görüş alınması gerektiği bildirildi.

 

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Genel Müdürü Hasan Çağıl tarafından sosyal güvenlik il müdürlüklerine gönderilen yazıda,  genel sağlık sigortası ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin resmi sağlık kuruluşlarında yapılamayan diş tedavilerinin, Sağlık Bakanlığı kurumlarınca özel sağlık hizmeti sunucularına sevk yapılmak suretiyle karşılandığı ancak tedaviye ilişkin fatura bedelinin ünitelerinde diş hekimi olmaması nedeniyle ödenmesinde sorunlar yaşandığı kaydedildi.

 

29 Mart 2010 tarihli Genelge ile SGK’lı olan ve onların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sözleşmeli resmi sağlık kurumlarında yapılamayan diş tedavileri için özel sağlık kurum ve kuruluşlarıyla SGK ile sözleşmesi olmayan resmi sağlık kurum ve kuruluşlarına sevklerine ve tedavi giderlerinin ödenmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği anımsatıldı.

 

Tereddüt oluşursa görüş alın

Genelgeye göre tedavi bedelinin ödenmesi için sevk belgesini düzenleyen sağlık hizmeti sunucusunca “Diş Tedavileri Sevk Formu”nda yer alan tedavinin yapıldığına dair bölümün doldurularak onaylanması gerektiği”ifade edildi. Bu kurallara dikkat edildiği sürece tedavi bedelinin ödenmesinde sakınca olmadığı anımsatılan yazıda, tereddüt oluşması halinde neler yapılması gerektiği anlatıldı. Yazıda şunlar kaydedildi:

 

“Ancak tedavinin yapılıp, yapılmadığı, sevkin devamlı aynı diş hekimince yapılması, yapılan sevklerin aynı sağlık hizmeti sunucusunca gerçekleştirilmesi v.s. gibi sebeplerden ötürü ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddüt hasıl olduğu durumlarda mutlak suretle bağlı bulunduğunuz sağlık sosyal güvenlik merkezinde görev yapan diş hekimlerinden, bu sağlık sosyal güvenlik merkezlerinde diş hekimi yok ise bünyesinde diş hekimi görev yapan diğer sağlık sosyal güvenlik merkezlerindeki diş hekimlerinden görüş almak suretiyle işlem yapılması gerekmektedir.”

dişte
özele
sevk
ile
ilgili
uyarı
Yorum (4)
halil öztürk
tamamda kardeşim kaç defa diş hekimine gittik.bir hafta sonra eski tas eski hamam.çürügünden yemek yiyemiyoruz.
0
Cevapla
ADSM DİŞHEKİMİ
4 dakikada performans dolgusu o kadar olur.
0
Cevapla
adsmden oz elestiri
Siz adsmde nasıl dolgu yapılıyor bilmiyorsunuz.Çürük olmayan dişlere bile bir delik açılıp performans olsun diye dolgucuklar konuluyor ya da çürüğün üstü dolguyla kapatılıp hasta yollanıyor.
0
Cevapla
a özer
her gün 35 hasata baktırılan ve işlem yaptırılan ve anca geçinebilecek ücret verdiğiniz dişhekiminden ne bekleniyorki.....dişhekimleri öyle bakanın dediği gibi mutlu falan değiller......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir