Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Sağlıkta dönüşümün ikinci fazında sağlık çalışanları önceliğimiz olacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta dönüşümün ikinci fazında sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesinin öncelikli hedefi olduğunu açıkladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı: Sağlıkta dönüşümün ikinci fazında sağlık çalışanları önceliğimiz olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2016 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirmek üzere 11 Ocak tarihinde, Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi.

‘’2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı’’ başlıklı toplantıda, 2016 yılı değerlendirmesinin yanı sıra sağlıkta dönüşümün ikinci fazında gerçekleştirilmesi düşünülen konulara da değinen Akdağ, Medimagazin muhabirinin sorusuna şu yanıtı verdi

‘’Hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını düzeltmek sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazında benim en önemli hedeflerimden birisi.  Ancak Sağlık Bakanı olarak siz bunu isteniz de, her zaman kolayca başaramıyorsunuz.

Özellikle sağlık çalışanlarının emeklilik maaşlarının artırılması ve yıpranma payının verilmesi hususunda ekonomi yönetimi ile büyük oranda bir mutabakat  varmıştık. Fakat ekonomi yönetimi, 2016-2017 büyüme şartlarını da dikkate alarak bu hususu biraz ağırdan almaya çalışıyor. Biz de bastırıyoruz.’’ 

Suriyeli hekimler Suriyeli hastalara bakacak

Suriyeli hekimlerin Türkiye’de görev yapabilmeleri için gerekli eğitim ve lisans işlemlerinin devam ettiğini dile getiren Akdağ, ‘’ Bu çalışmaları birkaç ay içerisinde bitireceğiz. Bu hekimler ‘Göçmen Sağlığı Merkezleri’nde çalışacak ve Suriyeli hastalara bakacaklar.’’ dedi.

Suriyeli hekimlerin diplomaları ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade eden Akdağ, ‘’Her şeylerini arkada bırakıp gelmişler. Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurumu’nun, hekimlerin diplomalarını aldıkları üniversite ve hastaneler ile irtibat kurması mümkün değil.’’ şeklinde konuştu ve şunları ekledi:

‘’Dolayısıyla biz de Suriyeli hekimlerin Suriyeli hastalara bakabilecekleri farklı bir mekanizma geliştirdik.  Suriyeli bir doktorun Türkiye’deki hastalara bakabilmesi için genel kurallar ise hala geçerli.

Yabancı doktorların Türkiye’de çalışması mümkün ancak o kurallarda bir esneme yapmıyoruz ve aynı kurallar Suriyeliler için de geçerli.  Ama Suriyeli göçmen kardeşlerimize, misafirlerimize hizmet vermeleri açısından onlara yeni bir lisanslama hattı açtık ama anlaşılacağa üzere kısıtlı  bir kısıtlama.’’

 

recep akdag
2016 yili degerlendirme toplantisi
Yorum (19)
Levo
Daha sadece 3 ay once ocakta uzmanlara 2bin.pratisyenlere 1500 tl donerlerine zam yapacagiz soylemi yalan oldu yani.sadece 3 ay sonrasi icin verdiginiz sozu tutamiyorsunuz.
45
Cevapla
Frankie Bellevan
Aynı Nakarat : Kamu Maliyesi Sorun çıkarıyor ( İşi biraz ağırdan alıyor ) : İyi ki Hepten değil de " Biraz " ağırdan almışlar.. Biz ise Sorunu çözmeye çalışıyoruz ( Bastırıyoruz ) : Artık Nasıl bir Bastırmaysa !? Belki de Pastırmadır.. Bizleri ve Milleti de Kastırma.. Verilen " Sözler " uzun süredir yerine getirilmeyerek , Bu işin Suyu Kendileri ve Seleflerince yeterince çıkarılmadı mı ?
25
Cevapla
dr
Esasında çözüm çok basit.Bu suriyeli insanları tamamen vatandaşlığa almak.Ama nedendir bilinmez birileri buna engel oluyor.Niye engel oluyorsun sorusuna verilecek mantıklı cevap yok.Daha dün bulgaristandan gelenler tamami ile vatandaş oldu bunlar niye olmasın.Ayda 800 liraya sigortasız kaçak çalışan bu insanlara çalışma izni verin..
14
Cevapla
m. murat
mv. olarak kendillerine maliye hapur şupur, sağlık çalışanlarına gelince ya rabbim çok şükür!
17
Cevapla
aydin sinal
simdiye kadar bu konuda okudugum en dogru,en akla yatkin yorum dr(dr) arkadasin yaptigi yorum,tabiki hemen vatandaslik verilmiyecektir:bu insanlara önce iki sene vatandaslik haklari taninir,herhangi bir olaya karismamisa bu 10 seneye cikarilir yine sicili temizse vatandaslik verilir.vatandaslik hakki taninan ilk 10 senede Her Türk vatandasi gibi calisma,ticaret yapma,meslekini devam etme haklari verilir yani Türk vatandaslarinin her hakkina sahiptir,yalniz secme ve secilme haklari yoktur. Bu yazdiklarimi aynen Almanyada yabancilar icin uygulamadir,Önce aufenthaltserlaubnis (oturum izni) ve arbeitserlaubnis(calisma izni) verilir,sonra temiz sicille aufenthaltsberechtigung( calisma ve oturma hakki yani amerikadaki bircesit yesil kart) hak eder 10 sene eger temiz bir sicille calismis ve yasamisa Alman vatandasligina hak kazanir ve Alman vatandasi olur.Alman vatandasi olmadan yesil kartla secme ve secilme hakkina sahip degildir,diger bütün haklara sahiptir.1960 li 70 li yillarda Almanyada hastahanelerde calismak istemeyen Türk hekimlerinin sadece Türk hastalara bakmasi icin özel muayenehane acma izni verilirdi. Bu Suriye ve diger göcmen insanlarin cok büyük bölümü Türkiyeyi terk etmeyeceklerdir,en dogru cözüm yukarda yazdigim cözüm olacagina inaniyorum.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir