Medimagazin logo

Recep Akdağ: 13 bini doktor 46 bin sağlık personeli alacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılı sağlık personeli istihdamını açıkladı.
Recep Akdağ: 13 bini doktor 46 bin sağlık personeli alacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılı sağlık personeli istihdamını açıkladı. Akdağ, Bakanlığın bu yıl 46 bin 500 personel alacağını bu alımın 13 bini doktorlara ayrıldığını söyledi.

Bakan Akdağ, "16 bin 500 kişi hususunda anlaşmış durumdayız Maliye Bakanlığımızla anlaştık biz bunun daha fazlasını istiyoruz. Bunun 3900'ünü önümüzdeki ayda almak zorundayız ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"13 bini doktorlara ayrıldı"

Bu alımın 13 bininin doktorlara ayrıldığını belirten Akdağ, "Tahmini 17 bin de şirket çalışanı istihdam etmeyi düşünüyoruz üst üste koyarsak 46 bin 500 e yaklaşıyor." dedi.

Gereksiz antibiyotik kullanımı

Bakan Recep Akdağ, gereksiz antibiyotik kullanımıyla ilgili de konuştu. Antibiyotik kullanımının başlattıkları kampanyayla beraber yüzde 20 azaldığına dikkat çekti. Akdağ, "Türkiye'de antibiyotik kullanımı yüzde yirmi azaldı. Aşağı yukarı bu 200 milyon liralık tasarruf ama biz tasarrufta değiliz biz vatandaşı korumak zorundayız." açıklamasında bulundu.
 

sağlık personel alımı
2017
sağlık bakanlığı
Yorum (3)
nur selvi
Açıktan atama kuraları ne zaman açılacak acaba?
9
Cevapla
se
Bu kadrolar Şehir hastaneleri için herhalde, bu hastaneler sözleşmeli olacağına göre devlet kadrosundan çıkan 13 bin doktor, sözleşmeli statüsüne geçecek gibi..
14
Cevapla
Lale Çiçekçi
Hekim sayısı artsın ki daha ucuza çalıştırıp sömürsünler.Belediye otobüs şöförü hekim ile aynı ücreti alıyor.Gençler akıllı olun, tıp fakültesini seçmeyin.Emekli bile olamazsınız, çocuklarınız kazandıklarınızdan yararlanır.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir