Medimagazin logo

Recep Akdağ: 1 ay sonra sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi başlıyor

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ sağlıkta dönüşümün ikinci fazıyla ilgili olarak '1 ay içerisinde falan biz nihai metnimizi hazırlayacağız.' dedi
Recep Akdağ: 1 ay sonra sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ referandum çalışmaları için geldiği Erzurum’da Kardelen TV ekranlarına konuk oldu.
"Sağlıkta dönüşümün 2. dönemine başlayacağız"
Akdağ, Sağlıkta dönüşüm çalışmalarının ikinci aşamasıyla ilgili sorulan bir soruya ise, “Son 6 aydır çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Öncelikle sahada çalıştık. Ekiplerimiz her bir alanda parça parça çalışıyorlar. Bütün paydaşlarıyla. Yani 112, acil taşıma sistemimiz, aile hekimliğimiz, sağlıklı yaşama dediğimiz alandaki sağlığa teşvik çalışmalarımız sona doğru yaklaşıyor. Bu düzenli ve çeşitli paydaşlar ile yapılan toplantılara, politika laboratuvarları diyorum ben. Bu politika laboratuvarları teşhis aşamasını bitirdiler. Zannediyorum 1 ay içerisinde falan biz nihai metnimizi hazırlayacağız. Hazır metni paydaşlarla tartışacağız ve bakanlar kuruluna gideceğiz ardından Cumhurbaşkanımıza sunacağız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlıkta dönüşümünün 2. dönemine başlayacağız. Burada acil taşıma sistemlerimiz daha da güçlenecek. Aile hekimliği kısmı çok daha mükemmel hale geliyor. Sağlıklı yaşam merkezleri açıyoruz. vatandaşlarımıza aile hekimlerinde film çektirmeleri, ultrason yaptırmaları, bir psikolog ve diyetisyenle hizmet almaları mümkün olacak” diye cevap verdi.

"Diyabet hastalarına müjde"
Bakan Akdağ, özellikle diyabet hastası çocuklar için sensörle şeker ölçümü yapılmasını sağlayan cihazlarla ilgili sorulan bir soruya ise, “Tip1 diyabet dediğimiz yani aileden kalıtsal olarak gelen diyabette hem pompa dediğimiz otomatik olarak vücuda veren hem de onu verirken şeker seviyesini ölçerek bunu bir sensörle yapan cihazları Sosyal Güvenlik Kurumu artık ödüyor. Bunun dışında iki firma başka sensörler geliştirdiler. Bir de sadece sensör kısmı olan bir cihaz geliştirildi. Firma bunu şuanda piyasaya vermiyor. İnternet üzerinden satma şeklinde bir politika izliyor. Takip edeceğiz.” diye yanıtladı.
 

sağlıkta dönüşüm
recep akdağ
ikinci dönem
Yorum (11)
bmc
1 ay içinde falan fişmekan nihai metni yayınlayacağız, referandum sonucuna göre :) yersen..
20
Cevapla
Kerem can
Düzen değişecek mi acaba. Bence düzen değişmeyecek.
14
Cevapla
Mert
Üniversite hastaneleri sağlık bakanlığına bağlanacak mi hoca sultasi sona erecek mi
18
Cevapla
Tamer
Emekli hekimlerin maaşlarından ne haber? Ya da Ek ödemesi olmayan kurumlarda çalışan hekim maaşının ne kadar olduğundan haberdar mısınız?
44
Cevapla
Ahmet can
Gerçek Tam Gün geliyor mu? Anaysa mahkemesinin zedelediği tam gün tam anlamıyla başlıyacak mı? yoksa üniversiteler de hiç birşey düzelmez. Milletin vergileriyle kurulan o üniversitelerde hoca olanlar o kadroları işgale, ve o vergileri veren hastaları üniversitede bakmamaya devam ederler, hastaları da muayenehanelerine mahkum etmeye devam ederler. Toplum vicdanı bu konuda yaralıdır.
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir