Medimagazin logo

Doktorlara ikinci özel hastanede çalışma imkanı

Özel hastanede çalışan hekimler, mesai saatleri dışında başka bir özel hastanede daha çalışabilecek.
Doktorlara ikinci özel hastanede çalışma imkanı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliğine göre, özel hastanede çalışan hekimler, mesai saatleri dışında başka özel hastanede nöbet tutabilecek ve yine hastanedeki çalışma saatleri dışında başka özel hastane ve tıp merkezlerinde kurumsal sözleşmeyle çalışabilecek.

Özel hastaneler, Sağlık Bakanlığının izniyle planlama kapsamındaki ünite ve merkezlerini başka özel hastaneye devredebilecek ve hastaneler, kendi aralarında veya tıp merkezleri ile karşılıklı kadro değişimi yapabilecek.

Hastaneler, mevcut yatak sayıları korunarak birleşebilecek, ayrıca başka sağlık kuruluşları ile birleşerek (tıp/dal merkezleri, poliklinik) kadro sayısını 33'e çıkarmaları halinde yatak sayıları 100'e tamamlanabilecek.

ozel hastane
hekim
Yorum (5)
LUNA AKSOY
Bir Dermatoloji uzmanı olarak tedavi amaçlı olmayan Kozmetik Dermatoloji uygulamalarının kamu hastaneleri dışındaki hastanelerde ve merkezlerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kamu hastanelerinde çalışan Dermatologlara da tedavi amaçlı olmayan Kozmetik uygulamaları için "Part-time" çalışma imkanı verilmeli.
20
Cevapla
A.B.
Ooh ooh.. 2 de yetmez 3 olsun.. 3 de yetmez 4 olsun.. Diş hekimlerini ise sadece adsm lerde ucuza çalışmaya mecbur ve mahkum etmeye devam.. 50 tane profösör diş hekimi hoca birleşip süper bi hastane yapsa bile sgk hizmet almaz, ama tıpta pratisyen bile olsan 2 özel hastanede hasta bakıp parasını devletten alabiliyorsun. diş deposu açıp malzeme bile satsan bundan iyi. en azından ihaleyle devlet senden malzeme alıyor. sizce de ilginç değil mi?
8
Cevapla
Selami
Elini sallassn dishekimine degiyorher onunu gelen dis uniitesi acmis.doktora diploma soruyolar ama discilere birsey soran yok,.genelge iyi ama yetmez
1
Cevapla
A.B.
Selami bey Türkiye'de yaklaşık 30.000 diş hekimi var ama 150.000 de doktor bulunduğunu biliyor musunuz? elinizi sallayın bakalım kime değiyor. mevzuya bakış açınız çok dar. "önüne gelen" dediğiniz insanlar diş hekimliği fakültesi mezunu diş hekimidir, kaçak göçek iş yapan sahte diş hekimleri de var, takdir edersiniz ki onlar da ünite falan açamazlar. birinci gruba kimse bişey diyemez çünkü adam kanuni hakkını kullanarak mesleğini muayenehanesinde yapmaktadır. ikinci gruba ise hastalar hala rağbet etmektedir, diploma falan da sormamaktadır. çünkü devlet adsm ve üniversite haricinde hiçkimseye diş tedavi ücreti ödemediği için hastalar ücret ödemek zorunda kalmaktadır. bunu fırsat bilenler ucuz ve sağlıksız işler yaparak milleti cezbediyor. doktorların %95i, diş hekimlerinin ise %30u kamuda çalımaktadır. belki de "önüne gelen" dediğiniz meslektaşlarım devletin üvey evlat muamelesi sonucu kendi iş yerini açmak zorunda kalmıştır? Selami beye sormak istiyorum:siz devlete atanmasaydınız veya özelde iseniz tedavileriniz sgk tarafından ödenmeseydi ne yapardınız? kim bilir belki bir gün siz de mecbur kalırsınız? ozaman biz de elimizi sallarız doktora değer? hayret bişey..
11
Cevapla
fatih acar
ayıp arkadaşlar ayıp.türkiyenin en eğitimli insanları saçmalıyor.birbirlerini incitiyorlar.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir