Medimagazin logo

Tıp dünyasının efsane cerrahı kansere yenildi

Tıp dünyası erken bir ölümle daha sarsıldı. Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla pek çok kişinin hayatını kurtaran beyin cerrahı Prof. Dr. Hakan Oruçkaptan (58), dün akciğer kanserine bağlı olarak hayatını kaybetti.
Kaynak: MİLLİYET
Tıp dünyasının efsane cerrahı kansere yenildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uzun yıllar önce yakalandığı lösemi hastalığını yenen Oruçkaptan, bu kez akciğerine yenildi. Yaklaşık 10 gündür aynı zamanda görev de yaptığı Ankara Memorial Hastanesi’nde tedavi gören Oruçkaptan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Prof. Dr. Oruçkaptan, arkasında sağlığına kavuşturduğu yüzlerce insan ve başarılı ameliyatlar bıraktı.

Belgesellere konu oldu

Prof. Dr. Oruçkaptan, gerçekleştirdiği başarılı bir operasyon sonrası bir belgesele de konu olmuştu. İstemsiz hareket ve seslerle karakterize bir tik hastalığı olan Tourette sendorumuyla boğuşan İsveç’te yaşayan Osman Duman’ı sağlığına kavuşturduğu operasyon sonrasında İsveç televizyonları Oruçkaptan’la ilgili bir belgesel hazırlamıştı.

Bir cerrahın 63-64 yaşından sonra, el titremesi, yavaşlama nedeniyle emekli olması gerektiğini belirten Oruçkaptan, “Deneyimle değerlendirirsek, bir cerrahın en tepede olduğu dönem, 55-60 yaşlarıdır. Sonra aşağı doğru iniş başlar. Önemli olan nerede bırakacağını bilmek...” ifadelerini kullanmıştı.

‘Bizi üzmemek adına ketumdu’

Prof. Dr. Hakan Oruçkaptan’ın babası Ünal Oruçkaptan, kaybettiği oğlunu Milliyet’e anlattı. İmza attığı başarılı cerrahi operasyonlarla oğlunun pek çok kişiyi sağlığına kavuşturduğunu belirten baba Oruçkaptan, “Benim oğlum pek sıkıntılarını aktarmak istemezdi. Son dönemde hoş olmayan bir gelişme vardı. Ameliyat edildi. Hekimler bazı konularda ketumdur, hele hele bizlerin üzülmesine fırsat vermemek için pek bahsetmezdi” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Oruçkaptan’ın cenazesi, bugün Ankara Maltepe Camii’nde  öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı’nda toprağa verildi.

prof. dr. hakan oruçkaptan
Yorum (8)
bozeren
gerçekten üzücü bir durum. kendisine rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dilerim.
12
Cevapla
Osman D
Galiba asker kökenli millet olduğumuz için. "Kahraman" deyince hep bir savaşta, çatışmada şehit veya gazi olan insanları anlıyoruz. Oysa bu iş bununla sınırlı olmamalı. Alanında çok başarılı çalışmalar yapan bir matematik profesörü, tarihçi, sanatçı ya da doktor da "kahraman" olarak adlandırılmalı. Bunlara da onursal nişanlar devlet tarafından verilmeli ve "ulusal kahraman" payesiyle ödüllendirilmelidir. (Bu nişanı alan kişiler her sosyal mekanda ve ortamda hükümet üyelerine gösterilen ihtimamlardan aynı şekilde yararlandırılmalıdır.) Bu işi, Britanya Krallığı gayet güzel yapıyor. Bence, doğrusunu da yapıyor. Bu şekilde, arkadan gelen genç nesillere de doğru mesaj veriliyor ve ulusal bütünlük pekiştiriliyor. Onlara, "İşte görüyor musunuz? Bu millet, kendisi ve insanlık için üstün yararlılık gösterenleri unutmaz. Onları bağrına basar." denilmelidir. Sn.Prof.Dr. Oruçkaptan da bu payeye aday insanlardandır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, bu vesile ile yetkililerden de konu ile ilgili çalışma bekliyorum. Saygılarımla...
24
Cevapla
Muammer canik
Işıklar içinde yatsın.Ayşe Arman ile Hürrriyet Gazetesinde yapmış olduğu enfes rapörtaj unutulmaz.
11
Cevapla
Luna aksoy
Hacettepe Üniversitesi Nöroşirurji'de uzmanlığını yaparken yanında stajımı yapmıştım. Kendisiyle kısa bir süre çalışmış olsam da hem deontolojisi hem bilgisi sağlam hekimlerden biri olduğuna inanmıştım. Geçen yıl Psikiyatrik medikal tedaviye iyi bir alternatif metod olan beyin içi elektrotlarla ilgili bir sunumunu izlemiştim. Yaşasaydı ve çalışmalarına devam edebilseydi Nobel'e aday olma ihtimali yüksek olan bir bilim insanıydı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.
20
Cevapla
Kelaynak
Allah rahmet eylesin.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir