Medimagazin logo

Bakanlık yeni yasa taslağına yıpranma payını koydu

SAĞLIKTA dönüşümün ikinci fazı için çalışmalarını yürüten Sağlık Bakanlığı, 20 bin olan aile hekimi sayısını 42 bine çıkaracak ve 30 bin aile sağlığı elemanı daha istihdam edecek.
Bakanlık yeni yasa taslağına yıpranma payını koydu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile hekimleriyle koordinasyon içerisinde çalışacak vaka takipçiliği sistemi de hayata geçirilecek. Buna göre, hastaneden randevu alan kişi gitmeden önce aranacak, şikayetleri sorulacak.

Vatandaş hastaneye gittikten bir süre sonra sağlığının düzelip düzelmediği aranarak belirlenecek.

Acil servise başvuru azaltmayı hedefleyen Bakanlık, bunun için yeşil alan (acil olmadığı halde acilde muayene olan ve ücret ödemek zorunda kalan kişilerin alındığı alan) hastalarına ayrı sekreterya kuracak.

Bakanlık, yeni devreye sokacağı sağlıklı yaşam merkezleri ile de sigara ve obezite sorununa çözüm arayacak.

Bakanlık hazırladığı yasa taslağı metninde sağlık çalışanlarına 5 yıla bir yıllık yıpranma hakkı düzenlemesine de yer verdi. Meltem ÖZGENÇ/HÜRRİYET

yıpranma payı
yasa taslağı
sağlık bakanlığı
ağlık çalışanları
Yorum (8)
zeki can
lütfen önce emekli hekimlerin maaşını düzenleyin oldumu........
73
Cevapla
Ekrem
Öncelik; 1) Emekli hekim maaşları, 2) Ek Ödemesi olmayan kurumlarda çalışan Hekimlerin maaşlarıdır, bunlar değil. Pansuman tedbirlerle uğraşmaktan vazgeçip gerçek sorunların çözümüne odaklanın diyoruz, dilimizde tüy bitti ama duyan yok ki?
69
Cevapla
Hekim
Biz arayacağız "alo nasılsınız? İyisiniz degil mi? Onun için aramıştık." Bu nasıl bir anlayış? Hastayi görmeden fizik muayene yapmadan hastanın ne durumda olduğuna nasıl kanaat getirilebilir? Başım ağrıyor diyen hangi hasta için telefon üzerinden SAK ı ekarte edip birşey yok diyebileceksiniz? Veya midem ağrıyor diyen için inferior MI? Sağlık çalışanı vatandaşın peşinden koşmaya başladı. Derdi olan sağlık çalışanı mı yoksa hastalar mı?
17
Cevapla
Dr
Boşuna yıpranma payı beklemeyin sn doktorlar. Gelse ne olur. Yakıt parasını ödeyemem. Diğer sağlık personelini zaten hiç sormayın.
20
Cevapla
iSMAİL
Bunlarla bişey olmaz. Bir Hekimin maaşı çalışırken de, Emekli olunca da Hakim-Savcı-Subay maaşı kadar olmadıkça adalet sağlanmış olmaz ve kimseyi de kandıramazsınız.
31
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir