Medimagazin logo

Kadın doğum uzmanından tavsiye: Usulüne uygun istifa ederken dikkat edin

Kadın doğum uzmanından tavsiye: Usulüne uygun istifa ederken dikkat edin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merhabalar,

Ben zorunlu hizmetini yeni bitirmiş bir kadın doğum uzmanıyım.

Sözleşmeli hekim olarak çalıştığım görevimden 2.5 ay öncesinde dilekçe ile ihbarda bulunarak usulüne uygun istifa talebinde bulunmuştum fakat hiçbir yasal dayanağı olmayan bir şekilde yanıt verilmişti.

Akabinde zaman geçip belirttiğim gün geldiğinde ilk dilekçeme atıfta bulunarak ayrılış işlemlerimin yapılmasını yönünde dilekçe verdim. Bu sefer de tarafıma dönüş yapılmadı, sorduğumda yine işlem yapılmayacağını sözel olarak öğrendim, sonrasında ikinci bir yazı vererek görevimi bırakmak zorunda kaldım. Muhtemelen 10 gün sonra arkamdan usulüne uygun olmadan istifa etmişim gibi ayrılışım yapılacak.

Zorlu koşullarda çalışıp hizmetimizi tamamlamamıza rağmen, görev sırasında yaşadığımız tüm sıkıntılar-imkansızlıklar-mahrumiyetler bir yana, ayrılırken bile bu şekilde hakkımızın gasp edilmesi ve gönül rahatlığıyla ayrılışımızı yapamamamız ve huzursuz edilmemiz çok talihsiz bir durum. 

Bulunduğum ilde görev yapan çeşitli meslektaşlarım benzer durumu yaşayıp tedirgin olup görevine zorla devam etmek durumunda kaldı.

Bu ve benzeri usulsüz-hukuksuz uygulamaların muhatap olan şahıs için nelere mal olduğunu-ne şekilde etkilediğini hiç düşünmeden sürdürülmesi mesleğimizin onuru adına da çok küçültücü ve rahatsız edici.

Bu konuyu gündeme getirirseniz belki benzer durumu yaşıyor olması muhtemel meslektaşlarımız için örnek olabilir ve bu tip uygulamaların önüne geçilmesine vesile olabilir. 

 

Saygılarımla

istifa
zorunlu hizmet
doktor
Yorum (11)
muhiddin göç
Cevap verilmeyen dilekçenizden sonra noterden dilekçe göndermeliydiniz.emekli olurken ben yapmıştım işe yaradı.
7
Cevapla
kk
maalesef ohal durumunda işlemler farklı. usulsüz ayrılırsanız memuriyete dönüş yok.
6
Cevapla
Dr
Usulune uygunsa tekrar donmek icin 6 ay, degilse 1 yil beklersiniz. Baska bi fark yok.
5
Cevapla
algim2006
Önce mecburi hizmet adı altında diploma gasbı, daha sonra istifa etmek istediğinde her türlü özlük haklarını vermemek istenmesi...
12
Cevapla
kk
lütfen hekim arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmeyin 657nin 96. maddesine dikkat,,, buna aykırı ayrılış yapanlar memuriyete dönemez der ....
39
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir