Medimagazin logo

Deliryuma beyindeki glikoz metobolizması neden oluyor

Avustralyalı bilim adamları, özellikle yaşlılarda görülen deliryuma, beyindeki glikoz metobolizmasının neden olduğunu açıkladı.
Deliryuma beyindeki glikoz metobolizması neden oluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MELBOURNE -Yeni Güney Galler eyaletinde Galler Prensi Hastanesi'nde görevli bilim adamlarından Doçent Dr. Gideon Caplan, PET taraması sonucunda deliryum rahatsızlığına beyindeki glikoz metabolizmasının neden olduğunu ortaya çıkardıklarını belirterek "Galler Prensi Hastanesi'nde 10 yıldır yürüttüğümüz araştırmalar neticesinde 2 bin 500 yıllık gizeme cevap bulduk. Bu da bize beynin neresine müdahale edeceğimiz ve deliryumu nasıl yeneceğimiz konusunda yol gösteriyor." dedi.

PET taramalarını inceleyen bilim adamları, beyin glikozu verimli bir şekilde metabolize edemediğinde deliryum rahatsızlığının ortaya çıktığını belirledi.

Özellikle yaşlılarda sıklıkla görülen deliryum, birden başlayıp, genellikle bir aydan daha az süren bilişsel yıkımın yanı sıra dikkat, uyku-uyanıklıkta ve psikomotor davranışta bozuklukla karakterize organik bir beyin sendromu olarak tarif ediliyor.
 

deliryum
beyin glikozu
Yorum (1)
seda
galler hastanesi şunu da açıklasın.bilinçli bi post-op hastası yoğun bakıma takip amaçlı yatırıldığın da bazıları ilk 10 dk içerisinde deliryuma giriyorlar. sağa bak sola bak anam ben nereye geldim.gece istiklal marşını okuyanlar vs. tutturmuşlar şeker şeker.insan büyük bir endişe yaşamasa niye deliryuma girsin ki.bilim adamları şekerle yatıp şekerle kalkar oldu.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir