Medimagazin logo

Devlet hastanesinde hacamat ve akupunktur polikliniği açıldı!

Sağlık Bakanlığı onaylı poliklinikte hijyenik şartlarda hacamat ağrısız ve sızısız bir şekilde yapılıyor
Kaynak: HABERTÜRK
Devlet hastanesinde hacamat ve akupunktur polikliniği açıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hacamat kavurucu sıcaklarda derin uyku uyumayı sağlıyor. İnegöl Devlet Hastanesi Hacamat ve Akupunktur Polikliniği sorumlusu Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Çöl, Sağlık Bakanlığı onaylı poliklinikte hijyenik şartlarda hacamatın ağrısız ve sızısız şekilde yapıldığını ifade etti.

HACAMAT HİJYENİK ORTAMDA YAPILMALI

Çöl, genellikle mevsim geçişlerinde yapılan hacamatın kavurucu sıcaklarda hastalara büyük rahatlık ve uyku düzeni sağladığını belirtti. Dr. Hüseyin Avni Çöl, "Hacamat binlerce yıldan bu yana uygulanan bir tedavi yöntemi. İslam tıbbında uygulanan hacamat daha başka bir özellikle kazanıyor. Peygamber efendimiz özellikle bunu her yıl mevsim geçişlerinde uygulamayı tercih etmiş. Aslında iki şekilde hacamat yapılıyor. Hastanın tahlillerinde bir sıkıntı hastanemizde bulunan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış polikliniğimizde hacamat yapıyoruz. Tekrarlayan uygulamalar yapılabiliyor. Aynı bölgeye tekrar uygulama yapmak için bir ay beklenmesi gerekiyor. Hacamatın hijyenik ortamda eğitimli kişi tarafından yapılması çok önemli. Hastanemiz, Bursa'da kamu hastaneleri içerisinde hacamat hizmetini ilk başlatan hastanedir" diye konuştu.

Hacamatın ağrısız ve sızısız bir tedavi yöntemi olduğunu aktaran Çöl, "Cilt temizliği yapıldıktan sonra hacamat yapılacak noktalar bisturi ile kesiliyor. Ağrısız ve sızısız bir uygulamadır. Kesilen noktaların kapatılması gerekmiyor. Çünkü vücut bu durumu kendi kendine kontrol altına alıyor. Yaranın en iyi örtüsü yaranın kendi kabuğudur mantığı ile hareket ediliyor. Alternatif ve geleneksel tıp uygulamalarının tamamı, kişinin iyileşme mekanizmasını harekete geçirdiği için belli bir yaş sınırı elbette var. Umumiyetle 60 yaş veya 65 yaş altındakilere hacamat yapılabilir. Afganistan, Hindistan gibi ülkelerde çok küçük yaşta uygulandığı da görülüyor. Ülkemizde böyle bir uygulama tasvip edilmiyor. Bizde uygulamıyoruz" diye konuştu.

Çöl, hacamatın çok ileri yaş ve çok küçük yaştaki çocukların yanı sıra hamileler, kan sulandırıcı kullananlar, vücudunda iltihap, cilt hastalığı, kansızlık ve açık yarası olan hastalarda uygulanmaması gerektiğini ifade etti.

RAHAT UYKU

Hacamatın uykuya olumlu etki yaptığını ifade eden Çöl, "Vücudun bağ dokusundaki toksit yük azaldığı için uyku kalitesini de artırır, rahat bir uyku sağlar. Sıcak havalarda rahat uyumak için hacamat yaptırılmalı" şeklinde konuştu.

hacamat
akupunktur poliklinigi
devlet hastanesi
Yorum (11)
dr. göz
sayın Çöl, hacamatın bilimsel yönü ve mekanizması hakkında bilgi paylaşımı yapmamış. bu uygulamanın bilimsel yönü hakkında bir boşluk var sanırım.. tecrübeli arkadaşlar BİLİMSEL olarak bilgi paylaşımı yaparlarsa hepimize ilmi yönde katkısı olabilir..
13
Cevapla
bozeren
Allahümme akıl lena Akılsızlık ne fena!
17
Cevapla
Candan Coşkun
Utanç verici. Yazık çok yazık. Cilde büstirü ile kesmek ne be, toksinler atılıyormuş, hiç bir bilimselliği, gerçekliği olmayan yalanlar bunlar. Bu yapılan zavallı insanların dini duygularını, cehaletini suistimal etmektir, devlet hastanesinde para için şarlatanlık yapmaktır.
19
Cevapla
Necla Topkıran
Ne günlere kaldık! Tıp okumuş kişiler bu tedavilerden yarar umuyor! Sanki tüm toksinler kana karışıp her yere dağılmıyor da cilt altında toplanıyor ve kan akıtılınca iyi geliyor??
16
Cevapla
Okan gungor
Sevgili yorum yazan doktor kardeslerim..Bu haber bati kaynakli bir haber olsaydi cogu doktor,vay beee demek boyle de bir tedavi var diyecekti.Bizdede olmali diyecekti.Hacamatin bircok faydasi var,sifasini gorenler var.Boşu boşuna yapilmis seyler degil bu isler
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir