Medimagazin logo

Esad rejimi beş yılda 700 doktoru katletti

Dünyadaki savaş bölgelerinde tıbbi yardım çalışanlarına saldırıları belgeleyen İnsan Hakları için Doktorlar (Physicians for Human Rights) adlı örgüt, Esad rejimine ait güçlerin son beş yılda 700 doktoru öldürdüğünü duyurdu.
Esad rejimi beş yılda 700 doktoru katletti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Newyorker’da yer alan bir analize göre, doktorların çoğu uçak bombardımanı, suikast ve işkenceler sonucu öldü. DAEŞ bölgelerinde de tıbbi personele yapılan saldırılarda en az 27 doktor hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Komisyonu hazırladığı bir raporda “Esad rejimine ait askerler bilerek ve isteyerek hastaneleri ve doktorları hedef alıyor. Bu şekilde yaralı muhaliflerin ve sivillerin tedavisini engellemek istiyor” ifadeleri yer almıştı. Suriye’de savaş başlamadan önce binlerce doktorun yer aldığı Halep’te, doktor sayısı ciddi oranda azalmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Hama ve Halep’te son çocuk doktorlarının öldüğü duyurulmuştu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise, hastanelerin vurulması ve tıbbi personele yönelik saldırıları kınamasına rağmen herhangi bir adım atmıyor.
 

suriye
doktor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir