Medimagazin logo

Halep'teki son pediatristti.....

Muhammed Vesim Ebu Abdurrahman.... Halep'teki son çocuk doktoruydu. Geçen hafta hayatını kaybetti
Halep'teki son pediatristti.....
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Beşşar Esed rejimi, yaklaşık 2 haftadır Halep'in muhaliflerin kontrolünde bulunan merkez semtlerine yoğun saldırılar düzenliyor. Rejim, son 13 günde 76'sı çocuk, 200 sivilin öldüğü kentte hastaneleri de hedef alıyor. Geçen hafta, Sukeri semtindeki Kudüs Hastanesi'ni vuran rejim, 5 sağlık çalışanı ve 30 sivilin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Sağlık çalışanlarından biri de Halep'in tek çocuk doktoru Muhammed Vesim Ebu Abdurrahman'dı.

AA muhabirinin ulaştığı hastane müdürü Ebu Bekir, Abdurrahman'ın Esed rejimi saldırılarında yaralanan çocukların hayatını kurtarmak için neredeyse günde 24 saat çalıştığını anlattı. 

Ebu Bekir, Abdurrahman'ın mesai bitiminden sonra gece vardiyasında da acil serviste çocuk hastalarla ilgilendiğini belirterek, "Hastanemiz 21.30 sularında vakum bombasıyla sarsıldı. Çocuk doktorumuz Abdurrahman'ın o esnada bulunduğu acil servisin yüzde 90'ı yıkıldı. Çocuk bakım ünitesinin yüzde 80'ininde hasar meydana geldi." dedi.

Abdurrahman'ın 3 yıldır Kudüs Hastanesi'nde hizmet verdiğini ifade eden Ebu Bekir, "Halep'te bombaların hedefi olan çocuklarımızı şimdi kimin kurtaracağını bilmiyoruz. Doktorumuz hastalarla ilgilenebilmek için Türkiye'deki ailesinin yanına bile gitmezdi." ifadesini kullandı.

"Dünya Esed'in katliamlarına sessiz kalıyor"
Ebu Bekir, Abdurrahman'la beraber bir diş doktoru ve üç çalışanın daha saldırıda hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Kudüs hastanesi daha önce de 5 defa rejim uçaklarının hava saldırısına maruz kalmıştı. Daha önceki saldırılarda da çocuk servisi büyük hasar görmüştü. Basın yoluyla Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer kuruluşlara hastanelerin saldırılarına ilişkin duyurularımız oldu. Dünya Esed'in katliamlarına hala sessiz kalıyor. Halep, ABD ve Rusya'nın Lazkiye ve Doğu Guta için yaptıkları anlaşmanın dışında tutuluyor. Elbette oralarda da katliamlar var. Ancak Halep'te hemen hemen her gün onlarca sivil Rusya ve rejim saldırılarında yaşamını yitiriyor"

suriye
halep
muhammed vesim ebu abdurrahman
cocuk doktoru
Yorum (2)
Mücahit Altuntaş
Çok onurlu bir şekilde hizmet verirken ölmüş.Çok kötü ve riskli şartlara rağmen kalmaya devam etmiş.Büyük özveri.Ötesi yok.Resimdeki yorgun, hüzünlü hali de görülüyor. Orada , burada, Ortadoğu'da kirli bir savaş var.Bizde içindeyiz. Şimdi şu habere göz atalım. Haberde diyorki "ilah satan ülkelerin en büyük pazarı Orta Doğu. Orta Doğu'da önümüzdeki 10 yıl içinde 110 milyar dolarlık bir silah satışı pazarı olduğu belirtiliyor." Durumu özetliyor.Duruma yakından bakalım.... En çok silah alan ve satan 10 ülke Kaynak http://www.ahaber.com.tr/galeri/dunya/en-cok-silah-alan-ve-satan-10-ulke/8 IHS'nin Global Savunma Ticareti Raporu'na göre dünyada savunmaya ayrılan bütçe 2010'da 40 milyar dolarken, bu rakamlar 2014'te 64 milyar dolara ulaştı. Silah satan ülkelerin en büyük pazarı Orta Doğu. Orta Doğu'da önümüzdeki 10 yıl içinde 110 milyar dolarlık bir silah satışı pazarı olduğu belirtiliyor. 2014'te en çok silah satın alan ülkeler... 10. Pakistan: - 9. Türkiye: - 8. Endonezya: - 7. Güney Kore: - 6. Avustralya: 2 milyar dolar 5. Tayvan: 2.2 milyar dolar 4. Birleşik Arap Emirlikleri: 2.2 milyar dolar 3. Çin: 2,6 milyar dolar 2. Hinistan: 5,6 milyar dolar 1. Suudi Arabistan: 6,5 milyar dolar. Şimdi en çok silah satan ülkelere bakalım ! 2014'te en çok silah satan ülkeler 10. Kanada: - 9. İspanya: - 8. Çin: - 7. İsrail: - 6. İtalya: 2 milyar dolar. 5. Almanya: 3,6 milyar dolar 4. Birleşik Krallık: 4,2 milyar dolar 3. Fransa: 5 milyar dolar 2. Rusya: 10 milyar dolar 1. ABD: 23,7 milyar dolar Silah üreten ve satan İlk beş sırayı açık ara medeni ve gelişmiş ülkeler olduğunu görüyoruz. Sanıyorum gelişmişliği gözden geçirmemiz gerekiyor. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 04.05.2016
2
Cevapla
Frankie Bellevan
Allah rahmet eylesin.. Mazlum insanların acılarını dindirebilmek , hafifletebilmek için "maddi hiçbir karşılık beklemeden" gayret sarfederken hayatlarını kaybeden bu değerli insanlardan Allah razı olsun...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir