Medimagazin logo

KKTC acil tıp doktoru: Günde 500 hastaya bakıyoruz

Şadiye Emircan ve Ziba Yücel isimli doktorlar KKTC'de acil tıp hekimi olarak görev yapıyor. Ancak iki doktor da acil tıp uzmanı yetersizliği nedeniyle her gün insanüstü hızla çalışıyorlar. Yücel, “Bazen bir günde 500 hastaya bakıyoruz. Kalp krizi de geliyor, trafik kazası da... Hepsiyle aynı anda ilgilenmek zorundayız” dedi
KKTC acil tıp doktoru: Günde 500 hastaya bakıyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şadiye Emircan ve Ziba Yücel... Onlar, 4 devlet hastanesinin bulunduğu KKTC’nin iki acil tıp hekimi. İkisi de adadaki acil tıp uzmanı yetersizliği nedeniyle her gün insanüstü hızla çalışıyorlar. 5 yıllık hekim Ziba Yücel, 6 ay önce eşiyle birlikte doğup büyüdüğü KKTC’ye dönmüş. Şadiye Emircan ise 6 yıldır adada tek başına çalışıyor.

Gazete Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre Yücel, “Bazen bir günde 500 hastaya bakıyoruz. Kalp krizi de geliyor, trafik kazası da... Hepsiyle aynı anda ilgilenmek zorundayız” diyor. Şadiye Emircan ise “Polikliniklerimizde randevu sistemi yok, hastalar numaratikten sıra alıp muayene olmayı bekliyorlar. Yazın hasta sayısı artıyor” diye konuşuyor.

acil tıp
sadiye emircan
ziba yucel
Yorum (1)
OSMAN ÇAKIR
DERHAL DOKTOR İTHAL EDİNİZ EFENDİM.ONBİN EURO MAAŞ ARTI KALACAK EV VERİN BAKIN SİSTEM NASILDA GÜZELLEŞİR...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir