Medimagazin logo

Mucize bir operayonla boynu düzeltildi

13 yaşındaki Mahendra Ahirwar’ 'in boynu doğuştan 180 derece eğriydi. Bu yaşına kadar 50’den fazla doktora götürülen Mahendra’ya kimse çözüm bulamadı. Ta ki hayatına hiç tanımadığı Julie Jones girene kadar…
Kaynak: MİLLİYET
Mucize bir operayonla boynu düzeltildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konjenital miyopati (birbirinden bağımsız bazı yapısal kas değişiklikleri ile kendilerini gösteren bir grup kas hastalığı) hastalığı olan 13 yaşındaki Mahendra Ahirwar'in boynu 180 derece eğri. 
Daily Mail'in haberine göre; Ailesi Ahirwar'ı Hindistan'da 50 doktora götürdüğünü ama tedavilerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.
Görüntüsü nedeniyle dışlanan çocuğun hayatını değiştirmek için Liverpool'dan Julie Jones bir fon oluşturdu. Tedavisi için 12 bin sterlin toplandı.

Konjenital miyopati denilen nadir bir hastalıktan muzdarip olan Mahendra Ahirwar'in ailesi Mukesh Ahirwar (41) ve annesi Sumitra Ahirwar (36), çocuklarına yardımcı olabilmek için yıllarını harcadılar ama hiçkimse onlara yardımcı olamadı. Ama şimdi her şey daha farklı... Liverpool'dan açılan yardım sayfasında 12 bin sterlin toplandı ve Mahendra Ahirwar'ın hayatını değiştirdi. Tedaviyi mümkün kılan Julie Jones, çocuğun Delhi'den Omurilik cerrahı Dr. Rajagopalan Krishnan'a ameliyat olmasını sağladı.

Dr. Krishnan ve ekibi, 10 saat süren operasyonda Mahendra Ahirwar'in boynundaki diskleri çıkarıp, leğen kemiğinden kemik grefti ile değiştirdi. Ardından çocuğun boynunu sabitlemek için metal bir plaka kullandılar.

 

mucize
bir
operayonla
boynu
düzeltildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir