Medimagazin logo

Sağlık skandalı: Nobel Tıp Komitesi'nin toptan istifası istendi!

Nobel Tıp Komitesi Başkanı Urban Lendahl'ın Karolinska Institute'ta ortaya çıkarılan sağlık skandalı nedeniyle istifa etmesinin ardından Nobel Tıp Komitesi'nin toptan istifa etmesi de istendi.
Kaynak: ZAMAN
Sağlık skandalı:  Nobel Tıp Komitesi'nin toptan istifası istendi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Lendahl, Nobel Vakfı yönetiminden de istifa ettiğini açıkladı. 2000 yılı Nobel Tıp Ödülü sahibi Arvid Carlsson, Urban Lendahl'ın istifasının yeterli olmadığını, enstitünün rektörü de dahil bütün yönetimin görevlerinden ayrılması gerektiğini söyledi. Karolinska Institute, Nobel Tıp Ödülü adayları arasından ödülü alacak bilim insanını belirliyordu.

Nobel Tıp Komitesi Başkanı Urban Lendahl'ın istifasına kadar uzanan Karolinska Institute'taki sağlık skandalı İsviçre doğumlu İtalyan Rejeneratif Tıp Profesörü Paolo Macchiarini'nin yapay nefes borusu geliştirmek üzere 2010'da enstitüde misafir araştırmacı olarak görevlendirmesi ile başladı. Macchiarini, dünyanın değişik ülkelerinde nakil yaptığı hastaların birçoğunun hayatını kaybetmesine rağmen Karolinska Institute'taki görevine ve başarısız yapay nefes borusu ameliyatlarına devam etti. Nobel Tıp Komitesi başkanı Urban Lendahl'ın da aralarında bulunduğu yönetim bilinçli olarak Macchiarini'yi destekleyip korumaya devam etmekle suçlanıyor.

nobel tip odulu
arvid carlsson
skandal
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir