Medimagazin logo

DEÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri ISO 9001 kalite belgesi aldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri, uluslararası alanda önemli olan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldı.
DEÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri ISO 9001 kalite belgesi aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Üst üste dört yıl Kalite Yönetim Sistemi şartlarını yüksek performansla yerine getiren Hemşirelik Hizmetleri biriminin bu başarısı, fakültenin yeni dekanlık binası konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı. Törende DEÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülay Eşrefgil’e sertifikayı, Polonya Test ve Sertifikasyon Merkezi (PCBC) Başkan Yardımcısı Anna Wyroba verdi.


Bu tarihî adım için bugüne kadar görev yapmış herkesi kutladığını belirten DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, "Bu sonuç. bugünün değil; geçmişin geleceğe yansıyan bir basamağının yaşandığı gündür. Bu gururu yaşamak, Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tanımı içinde görev almış olan her bireyin hakkıdır. Belgeyi asmak değil, sürdürmek önemlidir. Sürdürüleceğinin kanıtı da geçmişte yatmaktadır. Bir üniversite hastanesinde hemşirelik hizmetlerinde kalite sertifikasyonu almak, diğer hastanelerdeki yapıdan çok daha önemli ve güçlüdür." dedi.


PCBC Başkan Yardımcısı Wyroba ise, "Organizasyonunuzun, IQNET'in tanıdığı PCBC belgelendirme kuruluşu tarafından belgelenmesi bizim için bir onurdur. Umarım ki bu sertifika, Türkiye’deki diğer sağlık kurumları için örnek teşkil eder. Emeği geçen tüm arkadaşlara en yüksek saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.


Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Eşrefgil de 2005 yılında başlatan kalite yönetim çalışmalarında zorlu ve önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek şunları söyledi: “Görev alan hemşirelerimiz, bilimsel çalışmalardan yararlanarak hasta bakımı, tedavi, izlem ve girişimleri uluslararası standartlara uygun hale getirdiler. İç ve dış denetimler sonucu her yıl sertifika aldılar. Hemşirelik hizmetlerinin kalitesi, o hastanenin tüm hizmet kalitesinin önemli bir göstergesi kabul edilmektedir. Kurumumuz hemşireleri de bu anlamda ülkemizde üst düzey hasta bakımı vermenin ve model olmanın haklı gururunu yaşıyor.”

deü
hastanesi
hemşirelik
hizmetleri
iso
9001
kalite
belgesi
aldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir