Medimagazin logo

Geriatrik Hematoloji Ankara’da masaya yatırıldı: Hedef kişiye yönelik tedavi

8. Ulusal Geriatrik Hematoloji Kongresi Ankara’da katılımcıları ile buluştu. Kongre ile ilgili Medimagazin’e açıklamalarda bulunan Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan “Türkiye’de geriatrik hematoloji, dünyaya kıyasla önde görülüyor.” dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Geriatrik Hematoloji Ankara’da masaya yatırıldı: Hedef kişiye yönelik tedavi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ankara Üniversitesi Morfoloji Yerleşkesinde düzenlenen 8. Ulusal Geriatrik Hematoloji Kongresi’nde geriatrik hematoloji alanında yaşanan gelişmeler ve tedavi yöntemleri masaya yatırıldı. Kongrede bilimsel programa ek olarak; hemşirelik programı ve öğrenci programı ile geriatrik hematolojiye mercek tutuldu. 

Kongrede ana temanın “kişiye göre” tedavi olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlhan gelişen tıbbi yöntemler ile hedeflenmiş tedaviler, akıllı ilaçların gündemde olduğunu belirterek “Bugünkü bu kongrede hasta bazlı çözümler üretmeye çalışıyoruz.” dedi. 

Prof. Dr. İlhan, kongrede hematoloji alanında çalışan hemşireler ile hematologların ortak oturum ve ortak toplantı yaptıklarının altını çizdi.  

Avrupa’da geriatrik hematoloji alanında ilk derneğin Türkiye’de kurulduğunu kaydeden, yaşlanmanın Türkiye’de çok hızlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

2023 yılında Türkiye’de 12 milyon yaşlı bekliyoruz. 2050 yılında bu sayıyı 20 milyon olarak bekliyoruz. Bizim buna yönelik alt yapıyı yapmamız lazım ki tedavi şemalarını alıştıralım. Aynı zamanda bizim amacımız; sağlık otoritesi ile beraber geriatrik hematoloji alanındaki tedavileri sağlık turizmine yerleştirmek. Türkiye’de geriatrik hematoloji dünyaya kıyasla önde görülüyor.”

Dünyada akıllı ilaçların giderek arttığını hatırlatan Prof. Dr. İlhan, bu tedavi şemasını maliyetinin çok yüksek olduğunu belirtti. Milli ve yerli tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İlhan hastaya uygun tedavi yapılması gerektiğini kaydederek “Türkiye’de şu anda 86 yaşındaki hastaya kendi kanında kök hücre nakli yapıldı. Bu tedavileri biz uluslararası düzeye getirmek istiyoruz. Hükümetin sağlık politikasının da desteği ile sağlık turizminde Türkiye çok ön sıralarda yer alabilir. Sadece coğrafi açıdan değil. Bilimsel açıdan da çok öndeyiz.” dedi. 

geriatrik hematoloji
osman i̇lhan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir