Medimagazin logo

SB Personel Genel Müdürlüğünden sık sorulan soruların cevabı

SB Personel Genel Müdürlüğünden sık sorulan soruların cevabı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1- Tıp Fakültesini derece ile bitirdim (1.,2.,3.) Derecemin atamamda bir rolü olacak mı?

Tıp Fakültesini dereceyle bitirenlere atama sırasında herhangi bir ayrıcalık yoktur. Normal kuraya katılmaları gerekmektedir. Ancak asistan olarak atanıp uzman olmaları halinde pratisyenlikteki mecburi hizmetten muaf sayılırlar. Başasistan olarak atanmaları ve başasistan olarak 3 yıl çalışmaları halinde Uzmanlık Mecburi Hizmeti yapmış sayılırlar.
2- Pratisyen kuralarında belirtilen yerler dışında bir yere atama yaptırabilir miyim?
İlan edilen yerler dışında başka bir yere atama yapılamaz.

3- Devlet Hizmeti yükümlüsü pratisyen tabibim mecburi hizmete gitmediğim takdirde TUS’a girme hakkım ne olacak?

Üç aylık bekleme süresi içerisinde müracaat etmediğiniz takdirde kuranız gıyabınızda çekilir, Göreve başlamadığınız takdirde müstafi sayılırsınız. Bu süre içerisinde hekimlik mesleğinizi serbest olarak yapamazsınız. Devlet hizmeti yükümlülüğünüz 2yıldan 2,5 yıla çıkar.1 yıllık müstafiliğiniz içerisinde asistanlığı kazanmanız halinde atamanız yapılmaz ve bu hakkınız yanar.
4- Bulunduğum yer Hangi Hizmet bölgesinde yer almaktadır ? Nasıl Öğrenebilirim ?

Hizmet Bölgeleri SitemizinSağlık Mevzuatı Sayfalarında yer alan Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

5- Kalkınmada öncelikli iller hangileridir ?

17Ekim 2001 tarih ve 24556 sayılı Resmi Gazetenin (2. Mükerrer) saysında belirtildiğiüzere :

Adıyaman, Ağrı, Aksaray , Amasya , Ardahan , Artvin , Bartın , Batman , Bayburt , Bingöl , Bitlis , Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri) , Çankırı , Çorum , Diyarbakır , Elazığ , Erzincan , Erzurum , Giresun , Gümüşhane , Hakkari , Iğdır , Kahramanmaraş , Karabük ,Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.
6- Döner sermayeden memur olarak atandım. Maaşımı alamıyorum. Ne Yapmalıyım ?

Döner Sermaye Teşkilatı kadrosundan atananlar maaşlarını atandığı Sağlık Kurumundan alacaklardır. Bu konuyla ilgili Bakanlığımız Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayımladığı Genelgede (illere) maaşların ödenmesi talimatında bulunmuştur.

7- Sağlığım sebebiyle ailemin yanına tayin yaptırmak istiyorum neler yapmalıyım ?

Sağlık durumu nedeniyle tayin talebinde bulunanlar Bakanlığımız Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre kendisinin veya Kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin (kendi, eşi, çocuğu, babası, annesi) sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye gireceği, tam teşekküllü resmi bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenlerin raporları Bakanlığımızca belirli günlerde toplanan Sağlık ve Değerlendirme Komisyonunda neticelendirilir; uygun görülenlerin tayinleri tedavilerinin yapılabileceği bir sağlık kuruluşunun bulunduğu illerden birine tayini yapılabilmektedir.

8- Ailemde bakmakla yükümlü olduğum ağır hasta kişiler var, halen görev yapmakta olduğum yere onları getirmeme imkan yok, onların yanına gitmek için ne yapmalıyım?

Sağlık durumu nedeniyle tayin talebinde bulunanlar Bakanlığımız Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre kendisinin veya Kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin (kendi, eşi, çocuğu, babası, annesi) sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye gireceği, tam teşekküllü resmi bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenlerin raporları Bakanlığımızca belirli günlerde toplanan Sağlık ve Değerlendirme Komisyonunda neticelendirilir; uygun görülenlerin tayinleri tedavilerinin yapılabileceği bir sağlık kuruluşunun bulunduğu illerden birine tayini yapılabilmektedir.
9- Döner sermaye kadrosundan memur olarak atandım maaşımı döner sermayeden alıyorum, memurluk haklarım geçerli mi ?
Döner Sermaye Teşkilatı kadrosundan atanan ve maaşlarını döner sermayeden alan yardımcı sağlık personelinin memurluk ve özlük hakları, kadrolu olarak atanan diğer personelle aynıdır.

10- Döner sermaye kadrosundan memur olarak atandım, sadece döner sermaye ile ilgili işlerde mi çalışabilirim?
Döner Sermaye Teşkilatı kadrosundan atanan yardımcı sağlık personeli atandığı sağlık kuruluşunda, branşlarına göre bütün birimlerde görevlendirilerek çalışabilirler.

11- İlden istenen bir tayinin olumlu yada olumsuz sonucu kaç günde belli olur?

İlden istenilen bir tayinin olumlu yada olumsuz sonucu, bulunduğu ilden Bakanlığımıza evrakın intikaline bağlıdır. Bunların içerisinde eş durumu, öğrenim durumu tayinleri azami olarak bir hafta içerisinde sonuçlandırılır. Dönem tayinlerine başvuranların ise, hizmet sürelerini bulunduğu ilde tamamlamak kaydıyla 1 yılda 2 dönem halinde yapılmaktadır.
1. dönem atamaları 1 Ocak-3l Mart, 2. dönem atamaları ise 15 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında yapılmaktadır. Yapılan bu müracaatlar Mayıs ve Eylül aylarının ilk haftasında toplanan tayinleri İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunda görüşülerek olumlu yada olumsuz şekilde valiliklere bildirilmektedir.
12- Eş durumu tayini için gerekli belgeler nelerdir?
Eş durumu için gerekli belgeler şunlardır:
a) Tayin isteyen kişinin eşinin görev belgesi,
b) Evlenme cüzdanı sureti (Noter Tasdiki),

13- Asalet tasdiki nasıl olmaktadır?
İllerde görevli olan personelin asli memurluğu atanması :
Aday memurun yetiştirilmesine ilişkin yönetmelik esaslarınca, temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj eğitimi gören personelin asli memurluğa atanması valiliklerce yapılmaktadır.
Yetki devri kapsamı dışında olanlardan (asistan v.s.) illerde görevli olanların ise eğitimleri illerde yapıldıktan sonra asli memurluğa atanmaları bakanlıkça yapılmaktadır
14- DMS kazandım ama atamam yapılmadı. Atamam yapılacak mı, ne zaman?

DMS Sınavını Kazananların yerleştirmeleri Devlet Personel Başkanlığınca başarı puan sırasına göre yapılmıştır. Bundan sonraki atamalar kadro nispetinde 2 yıl devam edecektir.

15- Geçici görevlendirmeler hangi kanuna tabidir? Nasıl yapılır? Kimler gider? Nerelere Görevlendirme yapılabilir ?

6245 sayılı Harcırah Kanununa göre personel ihtiyacı olan yerlere yapılmaktadır. Kişilerin talepleri üzerine de yapılabilir.

16- Uzman ve Pratisyen Tabiplerin atamaları nasıl ve hangi sıklıkla yapılıyor?

Her ay Devlet hizmeti yükümlüsü olan uzman ve pratisyen tabiplerle ilgili müracaat şartları ve münhal liste ilan edilmektedir. Süresi içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.
Devlet hizmeti yükümlüsü olmayan uzman ve pratisyen tabipler için tek aylarda (1,3,5 vb.) münhal yer ilanı, Çift aylarda (2,4,6 vb.) kura ile atama yapılmaktadır.

17- Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında eş durumu tayinleri nasıl olmaktadır?

Tüm atamalar Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.Gerekirse ilgili kurumla koordinasyon kurularak gerekirse atamalar yapılmaktadır.

18- Kurumlar arası geçiş (başka bir kurumdan Sağlık Bakanlığına) nasıl olmaktadır? Talebim bir kere reddedildi şimdi ne yapmalıyım?
Sağlık Bakanlığı sağlık kurumlarında görev almak isteyenlerin dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Reddedilen talepler yeniden müracaat olduğu takdirde yeniden değerlendirilmeye alınmaktadır.
19- Kadro ve dereceler neye göre artıyor? Hangi bölgede ne kadar çalışırsak terfi alıyoruz?
Her yıl bir kademe, her üç yılda bir derece yükselmesi yapılır. Kalkınmada öncelikli yörelerde iki yıl çalışanlar bir kademe alır.

20- Kadromu ve derecemi bilmiyorum nereden öğrenebilirim?
Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Terfi ve Ödüllendirme Şubesi’nde oğrenilebilir.
Ayrıca Maaş Bordorsu üzerinde de bu bilgiler yer almaktadır.

<b>sb
personel
genel
müdürlüğünden
sık
sorulan
soruların
cevabı</b>
Yorum (2)
mustafa devir
657 li hemşire kadrosunda çalışmaktayım 2 yıllık diyaliz teknikerliği bölümünü bitirdim çalışmakta olduğum hastane cocuk hastanesi acaba başka bi hastanede diyaliz bölümüne gecebilirmiyim, nasıl gecebilirim?
0
Cevapla
Nuriye Duran
Ben yardıcıhızmet. Tayın dilekçesini haziranda 1 de verebılirmıyım
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir