Medimagazin logo

'Çürük dişe dolgu' iddiası Valiyi denetime çıkardı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kendisine ‘çürük dişe dolgu yapıldığı’ şikayeti gelmesi üzerine kentteki sağlık kuruluşlarının denetimine çıkarak sağlık kuruluşlarının müdürlerine nasıl çalışma yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
'Çürük dişe dolgu' iddiası Valiyi denetime çıkardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Afyonkarahisar’a yaklaşık 1 ay önce atanan Vali Güner, kentteki kamu kurum ve kuruluşları denetimine bugün Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği ile devam etti. Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde gerçekleşen ziyarette Vali Güner, Genel Sekreter Ayhan Erenoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’den çalışmalar hakkında brifing alıktan sonra bir açıklama yaptı.

 

Konuşmasında kentteki sağlık politikası ve kamu kuruluşlarının nasıl çalışması gerektiği konusunda bilgiler veren Vali Güner, “İl Sağlık Müdürü burada, Halk Sağlığı Müdürü burada ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimizde burada. Afyonkarahisar’da 3 tane hedefimiz olacak, bu 3 önemli hedefi önümüzdeki 2 yıl içerisinde çeşitli projelerle hep beraber uygulayacağız. 1’nci projemiz bebek ölümlerine hayır, nüfus artışına evet. 2’nci önemli projemiz sinekle mücadeleye evet, sinekle mücadeleye hazırız. Bu projelerin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Hedefimiz kent genelinde bebek ölümlerini azaltarak, nüfus artışını sağlayacak parametreleri oluşturmak. Hedefimiz yumurta ihracatını arttırarak, insanların sinek ve çevre şikayetlerini azaltmak” dedi.


“HEDEFİMİZ ÇÜRÜK DİŞE DOLGU YAPMADAN HASTA MEMNUNİYETİNİ ARTTIRMAK”
Ziyarette Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliğine bağlı olan Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tedavi gören bir hastanın iddialara göre kendisine ‘çürük dişime dolgu yaptılar’ şikayeti konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Güner, şunları söyledi:
“Hedefimiz çürük dişe dolgu yapmadan hasta memnuniyetini arttıracak, hastalara sunulacak hizmetlerin kentimize duyurulması, başarılı ve başarısız olduğumuz kriterleri sivil toplum örgütleri ile paylaşıp gerekli tedbirleri almak.”


“RUTİNİN DIŞINA ÇIKAN MÜDÜR, PROJE ÜRETEN MÜDÜR BAŞIMIN TACI”
Son olarak ziyarete katılan kamu sağlık kuruluşları müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Güner, “Bundan böyle çalışma zamanı, sahada var olma zamanı rutinin dışına çıkma zamanı, artık devlete ait bütün hizmetlerde rutinin dışına çıkılacak. Rutinin dışına çıkan müdür, proje üreten müdür başımın tacı, rutinin dışına çıkmayan, proje uygulamayan müdür benim için faydalı bir müdür değil” diye konuştu.
Ziyaretin ardından verilen yemek arasında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuruda bulunan ve bir hastayı arayan Vali Güner, hastaya aldığı sağlık hizmetinden memnun olup olmadığını bizzat sordu. Vali Güner, bu tür uygulamalara devam edeceğini ve hastaları Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner olarak bizzat zaman zaman arayıp memnuniyetliklerini soracağını söyledi.

'çürük
dişe
dolgu'
iddiası
valiyi
denetime
çıkardı
Yorum (31)
burak
Zaytung haberi mi bu..???
0
Cevapla
xlarge
Dis hekimi degilim ama zaten dolgu curuk dise yapilmiyor mu? Ayrica dr karar verirken Sn. Vali beyden izin mi alinmasi gerekiyor. Sikayet konusuda ayri. Once skkayetin icerigi bilirkisilere danisilip oyle karar verilmeli.devlet yemin edip devlet ve millet cikarina calisan memurunu hemen ezmemeli
0
Cevapla
dr
Bu ne ya Ne komik Yumurta sinek curuk dis Dam ustunde saksagan vur kazmayi Neyse ya Tozutmus herkes
0
Cevapla
DT.emrullah
Ey yumurtaya can veren Allahım gözlerim beni kandırıyor mu? ?? Iyi saate olsunlar...
0
Cevapla
canan ilman
Vali beyin diş hekimliği diploması mı varmış, anlayamadım?!Bu uyarıyı sağlık il müdürü yapsa ''belki bir nebze'' daha uygun olurdu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir