Medimagazin logo

Diş hekiminden devlet hastanesine bağış

Sinoplu diş hekimi, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Diş Kliniği'ne röntgen cihazı, muayene koltuğu, çocuk odası materyalleri ve informasyon panosu bağışladı.
Diş hekiminden devlet hastanesine bağış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SİNOP-Uzun yıllar yurt dışında diş hekimliği yaptıktan sonra 2007 yılında Türkiye'ye dönen Boyabatlı diş hekimi Ali Vicdani Doyum, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesine ziyareti sırasında diş kliniğinin birtakım eksikleri olduğunu belirlemesi sonrasında başhekim Dr. Bekir İnebeyli'ye kliniğe destek olmak istediğini belirtti.

Doyum, talebinin kabul edilmesi üzerine kliniğe bir röntgen cihazı, muayene koltuğu, çocuk odası materyalleri ve informasyon panosu desteğinde bulundu.

Diş hekimi Doyum, AA muhabirine, yurt dışından döndükten sonra Ankara'da bir diş kliniği açtığını söyledi.

Memleketi Boyabat'a ziyarete geldiği sırada devlet hastanesinin diş kliniğini de gezme fırsatı bulduğunu ve gördüğü eksikler karşısında hastane yönetimi ile görüşerek destek olmak istediğini belirttiğini ifade eden Doyum, "Yaptığımız istişareler sonucunda sağladığımız bazı materyallerle birtakım eksikleri gidermiş olduk. Memleketime faydalı olabildiysem ne mutlu bana" dedi.

Dr. İnebeyli ise hastanenin, kurucu diş hekimliği yönünden ve çocukların eğitimi açısından önemli materyaller kazandığını belirtti.

Bağış sayesinde oluşturulan oyun odasında, çocukların diş tedavilerinden dolayı korkularını yenmelerini sağlayacak düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan İnebeyli, "Çok kıymetli bir diş ünitesi de bağışladı. Bu yönüyle de önemli bir sıkıntımızı gidermiş olduk. Bağışlanan panaromik röntgen cihazı özellikle sefalometrik röntgen çekimleri sayesinde vatandaşlarımızın Sinop merkeze, Kastamonu'ya, Samsun'a gitmelerini önlemiş oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

diş
hekiminden
devlet
hastanesine
bağış
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir