Medimagazin logo

Diş hekiminden hastaya yumruk: Ağız kokusuna dayanırım ama...

İzmir’in Dikili İlçesi’nde yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Cemal Bayır, tedavi için gittiği ancak anlaşmazlık yaşadığı diş hekimi K.R.’nin yumruklu saldırısına uğradığını öne sürdü. Savcılığa giderek şikayetçi olduğunu söyleyen Bayır, hakkını hukuki yollardan sonuna kadar arayacağını söyledi. Dişhekimi K.R. ise, "Yapılan hakaretin sonrasında karşılıklı darp olayı yaşadık. Ben mesleki olarak, diş hekimi olarak ağız kokusuna dayanabilirim. Ancak hakarete, mesleğime ve kazandığım ekmek parasına hakaret eden zihniyete asla tahammül edemem" dedi.
Kaynak: MİLLİYET
Diş hekiminden hastaya yumruk: Ağız kokusuna dayanırım ama...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adliyeden emekli müdür, evli ve bir çocuk sahibi Ahmet Cemal Bayır, geçen 1 Temmuz’da, diş ağrısı şikayetiyle sağlık ocağına başvurdu. Yapılan kontrol sonrası kanal tedavisi yapılması gerektiğini öğrenen Bayır, enfeksiyona karşı yazılan ilaçlarını almak için aynı gün eczaneye gitti. İlaçlarını alan Bayır’ın tavsiye istemesi üzerine eczacı kendisini diş hekimi K.R.’ye yönlendirildi. Tedavisine başlanan Bayır, iddiaya göre, randevunun ikinci günü diş hekimince tartaklandı. Olay yerine gelen emniyet güçleri, tarafları ayırarak ifadelerini aldı. Güvenlik kameralarına el koydu. Bayır, savcılığa giderek diş hekimi K.R.’nin yumruklu saldırısına uğradığını, gözünün morardığını söyledi.
 
Yaşananları anlatan Ahmet Cemal Bayır, "Öneriyle K.R. adlı diş doktoruna gittim. Film çekti, diş protezimi söktü. Ücretini sordum. 400 lira istedi. Yüksek bulduğumu söyledim ancak dişimin ağrısı ve başka dişçi arayacak durumum olmadığından fazla itiraz etmedim. Ücreti peşin istedi. Yanımda nakit olmadığı için kartla ödeme yaptım. Bir gün sonraya 2 Temmuz saat 14.00 için randevu verdi. Bu sefer eşim ile gittim. Tam tedaviye başlayacakken, tedavi sonrası çıkarttığı eski protezimi takıp takmayacağını sordum. ’Bu protez artık olmaz’ dedi. Ben yeni protezin kaça olacağını sordum. ’1500- 2 bin lirayı geçer’ dedi. Emekli biri olduğumu ve hazırlıklı olmadığımı, sadece kanal tedavisi için geldiğimi, yeni protez yaptırmak istemediğimi söyledim. ’Kanal tedavisini yapın eski protezimi de geri takın, ben gerekirse ileride yeni protez yaptırırım’ dedim. ’Hayır bu benim hekimlik ahlakıma sığmaz, eski protezi geri takamam’ dedi. ’Ben bu şartlar altında senin dişini yapmıyorum; sen benimle münakaşa etmeye gelmişsin, nereye istiyorsan git’ dedi. O zaman ödediğim parayı geri istedim. Tartışma çıktı, ’Ben bir avukatı öptüm şimdi sizi de öpeceğim’ deyip üzerime yürüdü. Yüzüme bir yumruk vurdu. Eşim araya girdi. Onu da iterek yere düşürdü. Beni yerde tekmeledi" dedi.
 
Diş hekiminin hakaret ettiğini de öne süren Bayır, "Verdiğin 400 lirayı çektiğim ağız kokuna say’ dedi. Hakkımızı hukuk yoluyla sonuna kadar arayacağız. Gerekli müracaatları yaptık. Avukatımızı tuttuk" diye konuştu.
 
Bayır’ın eşi 55 yaşındaki Fevziye Bayır, "Olay anında eşimin yanındaydım. Darp edildiğini görünce yardım etmek istedim. Ameliyatlı olduğumu söyledim. Yaptığının bir doktora yakışmadığını söyledim. Araya girmeseydim daha büyük şeyler olabilirdi. Bu arada beni de iterek düşmeme neden oldu" diye konuştu.
 
"KARŞILIKLI DARP OLAYI YAŞADIK"
 

Konuyla ilgili konuşan Diş Hekimi K.R. ise "Hasta bana yoğun diş ağrısı ile geldi. Hemen kendisine gerekli ilgiyi gösterip tedavi sürecini başlattım. Tedavi sürecinde diş ağrısı da geçti. Daha sonra ağrısı geçince aldığım tedavi ücretine itiraz etti. Tartıştık ve bana işyerimde ’lanlı, şerefsizli’ kelimeler kullanarak hakaret etmeye başladı. ’Bana lan mı diyorsun?’ diye defalarca sordum. ’Evet lan diyorum’ diyerek hakaretlerine devam etti. Yapılan hakaretin sonrasında da karşılıklı darp olayı yaşadık. Ben mesleki olarak, diş hekimi olarak ağız kokusuna dayanabilirim. Ancak hakarete, mesleğime ve kazandığım ekmek parasına hakaret eden zihniyete asla tahammül edemem, etmek zorunda da değilim" dedi.

diş
hekiminden
hastaya
yumruk:
ağız
kokusuna
dayanırım
ama...
Yorum (24)
Dr
Helal olsun. Eline sağlık.
0
Cevapla
fatma yirmbeş
haberden anlaşıldığı kadarıyla tipik bir ''ağrısı geçen hasta sendromu'' yaşıyoruz. Hastalarımız böyledir,ağrı varken karşınızda el pençe divan dururlar,ağrıları geçince de verdikleri para zorlarına gider,her türlü sorunu çıkarırlar. Ve işi iftira boyutuna kadar taşıyabilirler..Tabi olayı net olarak bilmeden kesin konuşulmaz yine de..benimki sadece tahmin.
0
Cevapla
bigmücahid2002
Hep hekimler mi dayak yiyecek kardeşim? Hiçbir hekim özel işyerinde hatta devlette dahi böyle bir olay yaşamak istemez. O davadan hicbirsey çıkmaz. Burası tc, dayak atanın yanına kalır, ispatı bu kadar dayak yiyen doktorlar. Yapanın yanına kalıyor. Ufak bir ceza , o da erteleniyor
0
Cevapla
süzer
bende serbest meslek yaşamımda bu tip vaka ile bi kaç kez karşılaştım...henüz darp ve küfür yada hakaret boyutuna ulaşmadan bazen ücretin bir bölümünün iadesi bazende tam karşımdaki polis karakolundan yardım isteyerek halletme şansı buldum.genelde eski sabit protezi sökmek ayrı bir dert..altına tedavi uygulamak ayrı bi işlem emek yoğun bir tedavi süreci..asıl film eski protezin yerine yenisi yapılacak denince kopmuş.eski sabit protezi kullanan hastalarda belli bi yıpranma sonrası ve sökme işlemi ardından tekrar yerine koyulamayacak kadar deformasyon olabiliyor.ben bazen eski sabit protezi alta tedavi yapıp tekrar yapıştırınca hastalara çok şanslı olduklarını ifade etmeden yollamıyorum.burda hasta bunu anlama güçlüğü içerisinde kalmış.darp olmadan hallolsaymış iyi olurdu.geçmiş olsun.
0
Cevapla
kerem mutlu
Artık bugünlerde bir köpeğin insanı ısırması haber niteliği taşımazken bir insanın köpeği ısırması gerçekten haber değeri olan bir olay...Çünkü alışılmadık ve çok ilginç...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir