Medimagazin logo

Diş hekimliğinde ilk branş hastanesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde açtığı Gülşah-Mert Tatar Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastanesi'nin, Türkiye'nin, diş hekimliği alanındaki ilk branş hastanesi olduğu bildirildi.
Diş hekimliğinde ilk branş hastanesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAYSERİ - ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, dün hizmete açılan hastanenin, Türkiye'de 103 yıldır üniversitelerde resmi olarak verilen diş hekimliği eğitimi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.


     Hastanenin, Kayseri'nin yanı sıra çevre illere de hizmet vereceğini ifade eden Alkan, şu bilgileri verdi:


     ''Türkiye'nin diş hekimliği alanındaki ilk branş hastanesi olan hastanemizde, 1. sınıf yataklı servis hizmetleri sunmayı ve yılda yaklaşık 15 bin lokal ve genel ameliyat yapılmasını hedefliyoruz. 15 yatak kapasiteli hastanede, cerrahi girişimlerin canlı olarak sunulabileceği genel ve lokal ameliyathaneler ile konferans salonu, klinikler, merkezi sterilizasyon birimi ve çamaşırhane, araştırma laboratuvarı ve kütüphane gibi pekçok sağlık ve eğitim birimi bulunuyor. Ağız, diş ve çene cerrahisi, temel uzmanlık alanının tedavi protokolleri kapsamında girişimsel cerrahi tekniklerinin uygulandığı, hastaların ayakta veya yatarak müşahede, muayene, teşhis ve tedavi edildikleri hastanenin Cumhurbaşkanımız tarafından açılması nedeniyle ayrıca mutlu ve gururluyuz. Bu hastanede sadece cerrahi uygulamalar yapılmayacak, aynı zamanda Kayseri ve çevre illerde yaşayan zihinsel engelli çocukların diş tedavileri de genel anestezi altında yapılabilecek. Ülkemizde oldukça geç kalınan bu uygulamanın, yakın zamanda diğer diş hekimliği fakültelerine de sıçrayacağını düşünüyorum.''


     Alkan, hastanenin yapımına katkı sağlayan üniversite yönetimi ile binanın yapımını üstlenen hayırsever Tatar ailesine de teşekkür ettiğini belirtti.

diş
hekimliğinde
ilk
branş
hastanesi
Yorum (4)
sturgut
diş hekimliğinde uzmanlığa ne gerek var?diyenlere duyrulur.
0
Cevapla
dr.bs
Diş hekimliğinde uzmanlığa gerek yok diyenlerin, üniversitelerde doktoraya başvururken dili yanmayan, boynu bükülmeyen, muayenehane açtığında ay sonunda nasıl kiramı öderim derdi olmayan, ne yapsam bu millete yediririm görüşüne sahip olduklarını çözmek zor değil. sağlık alanında yapılan bir sürü yanlış harekete rağmen hükümetin bu politikasını desteklememek de ayrı bir yanlış olur kanaatindeyim.
0
Cevapla
as
hacettepede bakın bakalım kimleri almışlar asistanlığa.okulu kaçıncı bitiriren kaç kişi asistan olmuş torpille? hakkıyla orada olan azınlığı tenzih ederim.DUS acilen gelmeli fakülteler torpilden kurtulmalıdır.DUS negatif olanlara uzmanlık değil phd verilmeli DUS la girecek adaylar uzmanlıgı almalıdır. 2 yilda ortodontistte çene cerrahıda Endodontistte çocuk dişhekimide yetişir uzman olarak.Ağa babalarının torpilleriyle orada olan tüm asistanları kınıyorum.Hak yediniz iflah olmayın inşallah
0
Cevapla
T.salim
6225 sayılı Diş hekimliğinde uzmanlığı düzenleyen yasa'yı statükocu CHP tarafından iptal edilsin diye anayasa mahkemesine taşındı.Niye ? mevcut düzen sürsün diye.Kendisini çağdaş demokrat ve aydın olarak tanımlayan ve uzmanlık hayaliyle yanıp tutuşan genç diş hekimi arkadaşlara önemle duyrulur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir