Medimagazin logo

1990'da kurulan Diş Hekimliği Fakültesi faaliyete geçmeyi bekliyor

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'dan, 1990 yılında kurulmasına onay verilen ancak kaynak yetersizliği nedeniyle açılamayan Diş Hekimliği Fakültesinin faaliyete geçirilmesini istedi.
1990'da kurulan Diş Hekimliği Fakültesi faaliyete geçmeyi bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, görevine yeni başlayan Ulcay'ı makamında ziyaret eden Karaloğlu, onu tebrik etti.

Yeni yönetimin yeni bir başlangıç, yeni bir heyecan getirdiğini belirten Karaloğlu, "Yeni yönetim şehrimize de hayırlı olsun. UÜ, şehrin en köklü üniversitesi, Bursa için de çok önemli. Bu şehrin sorunlarına çözüm ararken bu üniversiteyi bir çözüm ortağı olarak görüyor ve bilgi birikiminden yararlanmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Ulcay da üniversitenin şehirle ilişkisini sadece üniversite-sanayi ilişkisi olarak görmediklerini, nüfusun önemli bir kesimini oluşturan diğer katmanlarını da esas aldıklarını vurguladı.

Bir üniversitenin, şehirle bütünleştiği takdirde görevini yapmış olacağına değinen Ulcay, "Bütün fakültelerimizi, ilgili paydaşlarla buluşturup bu şehir için, bu ülke için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Karaloğlu, sohbet sırasında 1990'da kurulmasına onay verilen Diş Hekimliği Fakültesinin kaynak, kadro ve yer sorunları nedeniyle hala açılmadığını öğrenince şunları kaydetti:

"Van'da bile 2010 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi, iki yıl sonra öğrenci almaya başladı. Bundan sonra yer, kaynak mazereti duymak istemiyorum. Kamuda bina ve personel ihtiyacı bitmez. Mevcut binalar efektif kullanılarak yer sorunu çözülebilir. Yazık, keşke şimdiye kadar kurulmuş olsaydı."

Ulcay'dan, fakülteyi faaliyete geçirmesini isteyen Karaloğlu, "Hocam, Diş Hekimliği Fakültesi ellerinizden öper" diyerek espri yaptı.

1990'da
kurulan
diş
hekimliği
fakültesi
faaliyete
geçmeyi
bekliyor
Yorum (2)
ceyhun türkoğlu
dişhekimliği fakültesi çok az..her mahalleye bir tane açılmalı !!!
0
Cevapla
Dt.Soner
Her ilçeye birer tane açılmalı hatta adsmler fakülteye de çevrilebilir.Bir meslek bu kadar itibarsızlaştırılabilir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir