Medimagazin logo

Bakanlık merkez payı yüzde 6'ya yükseltildi

Bakanlık merkez payı yüzde 6'ya yükseltildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

Strateji Gelistirme Baskanlığı

 

Sayı : B.10.0.SGB.0.81.00.02/ 2880

21.03.2011

 

Konu : Merkez payın %6’ya yükseltilmesi.

 

……………….. VALİLİĞİNE

 

GENELGE

 

2011/15

 

İlgi : 08.02.2005 tarih 416(471) sayılı ve 2005/19 nolu Genelge.

 

209 sayılı “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun”un 5 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında “Sağlık Bakanlığına bağlı döner sermaye isletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyilestirilmesi, kaliteli ve verimli hizmet sunumunun tesvik edilmesi, sağlık kurum ve kuruluslarının kendi imkânlarıyla karsılayamadıkları ihtiyaçların giderilmesi, eğitim, arastırma ve gelistirme faaliyetlerinin desteklenmesi, birinci basamak sağlık kuruluslarının desteklenmesi ve Bakanlık merkez teskilatında görev yapan memurlar ile sözlesmeli personele ek ödemede bulunulması amacıyla Bakanlıkça yapılacak giderlere istirak etmek için aylık gayrisafi hasılattan aylık tahsil edilen tutarın yüzde 2'sini geçmemek üzere Sağlık Bakanlığınca belirlenecek oranı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı hesabına aktarırlar” hükmü yer almaktadır.

 

25.02.2011 tarih 27857 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan (mükerrer) “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun

ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değisiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 190’ıncı maddesi ile 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin sekizinci fıkrasında geçen “yüzde 4'e kadar” ibaresi “yüzde 6'ya kadar” seklinde değistirilmistir.

 

Bu kapsamda; 209 sayılı Kanun’un 5 inci maddesinin 8 inci fıkrasında yer alan “Birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetlerinin gelistirilmesi ve bölgelerarası gelismislik farklarının giderilmesi amacıyla, döner sermayeli isletmelerden uygun görülenlerin merkeze aktaracağı payı yüzde 6'ya kadar yükseltmeye Sağlık Bakanı yetkilidir” hükmü yer almaktadır.

 

Aile Hekimliği uygulamasının tüm ülke genelinde faaliyete geçmesinden dolayı birinci basamak sağlık kurumlarımızdan merkez pay alınmamasına devam edilmesi, Ankara Refik Sayfam Hıfzıssıhha Merkezi Baskanlığı ve Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlükleri ile ikinci ve üçüncü basmamak sağlık kuruluslarımızdan aylık tahsil ettikleri tutardan %4 olan merkez pay ödemesinin 01.03.2011 tarihinden itibaren %6’ya çıkarılması Bakanlık Makamı’nın 17.03.2011 tarih 2761 sayılı Onayı ile uygun görülmüstür.

 

Bilgilerinizi ve konunun döner sermayeli kurumlara ve döner sermaye saymanlıklarına duyurulmasını önemle rica ederim.

 

Prof.Dr.Nihat TOSUN

Bakan a.

Müstesar

 

 

DAĞITIM

Geregi İçin : Bilgi İçin :

- 81 İl Valiliğine - Teftis Kurulu Baskanlığı

- Hukuk Müsavirliği

bakanlık
merkez
payı
yüzde
6'ya
yükseltildi
Yorum (8)
Dr.cengiz
Hadi bakalım başladılar döner sermayeleri kırpmaya.
0
Cevapla
Mustafa Saraç
5 yıl önce 5000 Lira veriliyotdu. Geçen yıl Peşin ödeme ile 800 TL kesildi, finans,kalite ..derken 500 lira daha gitti. Geçen ay yatan hasta katsayısı ile % 20( 1500-2000) daha gitti. % 2 ne kadar olacak bilmiyoruz ama sunuçta 1500 lira alırsak şaşırmayalım.
0
Cevapla
erol keleş
Biz çalışalım ,sağlık bakanlığı personeli masa başında döner alsın ... ne diyelim afiyet olsun !
0
Cevapla
ht
aile hekimliklerinde vatandaş bedava hizmet alsın diye parasını peşin peşin sağlık personelinin cebinden(dönerinden) kesiyorlar!olaya bak ya!yakında ölen hastaların cenaze masrafı da takip ettiği doktorun dönerinden karşılanırsa hiç şaşmayın! bu arada aklıma geldi.çocuklarımız özel dersanelere bedava gitsin.parası milli eğitimde çalışan öğretmenlerin ek ders ücretlerinden kesinti yapılmak suretiyle oluşturulacak fondan ödensin.nasıl fikir?bize uygulananla eş anlamlı....
0
Cevapla
mk
yazıklar olsun koca devlet göz göre göre emek hırsızlığı yapıyor hekimlerin cebine giren parayı çalıyor
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir