Medimagazin logo

Turizm’de yükselen trend: Estetik Turizmi

Turizm denilince öncelikle aklımıza yaz aylarında ülkemizin güneyine yapılan tatil seyahatleri gelir. İngiltere, Rusya, Almanya ve Fransa’nın başta olduğu pek çok farklı ülkeden gelen turistler, seyahatlerini haftalar hatta aylar öncesinden planlayarak ülkemize gelirler. Bu turizm cazibesinin sebepleri, iklimin oldukça elverişli olması ve maddi olarak kabul edilebilir seviyelerde olan otelcilik ve konaklama hizmetleridir.
Turizm’de yükselen trend: Estetik Turizmi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dönem dönem dalgalanmalar olsa da yaz turizmi konusunda uzun yıllardır dünyada hatırı sayılır bir yere sahibiz. Bunun yanı sıra tarihi seyahatler ve doğa güzellikleri için yapılan seyahatlerde de İstanbul başta olmak üzere pek çok ilimiz büyük rağbet görmektedir. Farklı kültürümüz ve çok eskiye dayanan köklü tarihimizle ülkemizin her köşesi turistik açıdan oldukça değerli bir konumdadır.

Son yıllarda turizm sektörü pek çok farklı ve yeni alana genişleyerek değişmeye başladı. Bunlar içerisinde en dikkat çekenlerden biri ise estetik turizmi oldu. Estetik turizmi kısaca insanların estetik operasyon geçirmek için başka bir ülkeyi tercih etmesi ve orada bir süre boyunca konaklamasıdır. Türkiye’deki estetik ve plastik cerrahların meme büyütme , burun estetiği , jinekomasti ve pek çok farklı estetik dalında sahip oldukları yetkinlik, yabancı ülkelerdeki insanların ilgisini oldukça çekiyor ve estetik turizmi her geçen gün artıyor. Batı ve doğu ülkelerinden pek çok turist hususi olarak Türkiye’de estetik ameliyat geçirmeyi tercih ediyorlar.

Meme dikleştirme, yüz germe, liposuction ve dolgu gibi pek çok estetik operasyonun yanı sıra saç ektirme, diş nakli gibi kozmetik operasyonlar için de Türkiye en önemli tercih merkezlerinden biri haline geldi. Operasyon ücretlerinin diğer ülkelere göre düşük olması bu tercihin bir diğer önemli sebebi olarak görülüyor. Özellikle de önemli miktarda turist akını aldığımız İngiltere, Almanya gibi ülkelerde aynı operasyonların oldukça pahalı olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Estetik turizminde hızlı bir ivmeyle yükselen Türkiye’nin gelecekte bu sektöre yatırım yapmasının kaçınılmaz olduğu düşünülüyor. Turizmin başlıca ögelerinden olan döviz ve bunun ülkeye getirileri düşünüldüğünde bu karar hiç de sürpriz olmaz. 
 

meme büyütme
jinekomasti
meme dikleştirme
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir