Medimagazin logo

5 bin eczane sadece kalfasına verdiği maaş kadar kar ediyor

39. Bölge Edirne Eczacılar Odası "Türkiye’de eczacılık ve Türkiye Eczacılar Birliği çalışmaları" konferansı düzenledi.
5 bin eczane sadece kalfasına verdiği maaş kadar kar ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Genel Sekreteri Uzman Eczacı Harun Kızılay katıldı.

Kızılay, Türkiye’de 24 bin 500 eczane bulunduğunu söyledi.

Eczanelerin yarısının ekonomik sıkıntı yaşadığını ifade eden Kızılay, "Türkiye’de 5 bin eczanemiz şu anda vergi sonrası karı 1550 lira kalmakta yani kalfasına verdiği maaş kadar kendisine bir gelir kalmaktadır ki, yanında işçi çalıştıran, istihdam oluşturan cirosu düşük eczacılarımızın bundan sonraki faaliyetlerini sürdürebilmekte çok büyük zorluklar içinde kalacağı ortaya çıktı” diye konuştu.

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes ise, eczacıların sorunlarının son yıllarda giderek arttığını savundu.

5
bin
eczane
sadece
kalfasına
verdiği
maaş
kadar
kar
ediyor
Yorum (32)
kalfa
Kalfa değil eczacı çalışacak o zaman. Eczacı hangi yapamdığı iş için yanında Kalfa çalıştırmaktadır . Tabiki konforu için.
0
Cevapla
aydin sinal
yakinda eczacilik(ne demekse, meslekmi? yoksa dükkan sahibimi?) fakültesi mezunlari eczehane kalfaligi arayacaklar,bulursa kalfa olarak calisicaklar,nereden biliyorum,Almanyada Eczehane acmaya sinirlama getirildiginden beri genc eczacilar yillarca kalfalik yapiyorlar,cünki emekli bir eczacinin eczehanesini devralmak hem siraya tabi hemde bir-kac yüz bin euro
0
Cevapla
adnan
Şimdi birileri çıkıp "Madem az kazanıyorlar, eczanelerini kapatıp gitsinler." gibi birşeyler yazacak. Hemen cevabını vereyim: Bu eczaneler batık, depolara yığınla borçları var, eczaneyi kapattıkları anda depolar bu borçların ödenmesini isteyecek. İflas edip, icraya uğramaktansa eczaneyi açık tutmayı tercih ediyorlar.
0
Cevapla
akan
Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim. Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim. Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim. Benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı. -Martin Niemöller-
0
Cevapla
Bülent
aydın hoca (dr musun nesin oda ne demekse ) Bu eczacılık hangi ülkede nasıl yapılır ve durumlarını biliyoruz. Eczacılar bu meseleleri konuşsun. Sen kendi branşını ve dr karalamaya devam. Bırak artık olumsuz yazmayı hocam. Saygımızı yitirmeyelim karşılıklı. Kanunlar düzenlenmelidir eczacılık o zaman düzelir. Meslekleri ileri taşımak gerekli karalamak değil. Yapıcı eleştirilere ihtiyacımız var. Yan dal uzmanlık ların çoğu saçma ama sadece bir hasta için olumlu bir sonuç çıkaracaksa yapılmalıdır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir