Medimagazin logo

TEİS: Eczanelerde sahte ilaç bulunmaz

Basında yer alan 'sahte ilaç' operasyonu haberleri vatandaşların eczanelerden ilaç alırken, endişelenmesine yol açtı. TEİS ise eczanelerde sahte ilaç satılmasının mümkün olmadığını bildirdi.
 TEİS: Eczanelerde sahte ilaç bulunmaz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların eczanelerden aldığı ilaçlar hakkında endişelenmelerine gerek olmadığını söyledi. Basında yer alan sahte ilaç operasyonunu üzüntüyle izlediklerini kaydeden Saydan, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, endişelenmesinler çünkü eczanelerimizde asla 'sahte ilaç' bulunmaz. Şöyle ki, ülkemizde ilaçlar, üretiminden veya ithalinden vatandaşlarımızın eline ulaşıncaya kadar takip edilmektedir. Her bir ilacın, vatandaşlarımızın sahip olduğu TC kimlik numarası gibi ayrı bir kimlik numarası bulunmaktadır ve her bir kutu ilaç ayrı ayrı takip ve kontrol edilmekte." ifadelerini kullandı.

Basında yer alan 'ilaçların içlerinde ilacın etken maddesi olmayan, ucuz katkı maddelerinin bulunduğu' iddialarını aktaran Nurten Saydan, "Bu sahte ürünler internet üzerinden ve eczane dışında satılmak üzere ortamı müsait, talebi olan ülkelerde sahtekarlıkla kolay para kazanmaya çalışan kişilerce üretilmektedir. Böyle sahtekarlar talep ortamı olan ülkeleri seçerler. Ama bizim vatandaşlarımız, ilaçlarını ister kimyasal, ister bitkisel olsun sadece eczanelerden alacak olurlarsa, sahte ilaçlarla asla karşılaşmazlar." dedi.

tei̇s:
eczanelerde
sahte
ilaç
bulunmaz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir