Medimagazin logo

Yurtdışından ilaç isteyene eczaneler aracılık edecek

Yurtdışından ilaç temin etmek isteyen hasta ve hasta yakınları başvurularını artık reçeteleriyle birlikte eczanelere yapabilecek
Kaynak: SABAH
Yurtdışından ilaç isteyene eczaneler aracılık edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'de bulunmayan ilaçları tedarik etmekte zorlanan hasta yakınlarına büyük kolaylık geldi. Bu ilaçları yurtdışından getirtmek için daha önce reçete ve raporlarıyla Türkiye Eczacılar Birliği'nin (TEB) merkezlerine müracaat eden kişilere artık eczaneler de aracılık ediyor. 20 Kasım'da uygulanmaya başlanan sistemle hastaların işlemlerini eczacılar takip ediyor.

ERİŞİM KOLAYLAŞACAK
TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay, "Türk Eczacıları Birliği Yurtdışından İlaç Temini Birimi'nden temin edilen ilaçlar için artık eczaneler de hasta başvuruları için alternatif birer irtibat noktası haline geldi. Evraklar bize ulaştırılmak üzere hasta/hasta yakını tarafından istenilen eczaneye teslim edilebilecek" dedi. Eczacı Pelin Babatutmaz, birlik merkezlerinin büyük hastanelerin bulunduğu yerlerde olduğunu bu nedenle Adapazarı'nda oturan birinin yurtdışından ilaç temini amacıyla başvuru için İstanbul'a gelmek zorunda kaldığını anlattı. Babatutmaz, yeni uygulamayla birlikte eczanelerin hastanın ithal ilaç talebiyle ilgili tüm evraklarını teslim aldıklarını, reçete ve raporları Türk Eczacılar Birliği Yurtdışından İlaç Temini Birimi'ne göndermeden önce ön kontrolden geçirdiklerini söyledi.

yurtdışından
ilaç
isteyene
eczaneler
aracılık
edecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir